Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Επτά SOS πόνοι που δε θα πρέπει να αγνοήσετε

Επτά SOS πόνοι που δε θα πρέπει να αγνοήσετε
Κείμενο:  Γωγώ Φούντα
Γωγώ Φούντα
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ
Tο σώμα μας μας λέει πολύ περισσότερα απ' ότι νομίζουμε.
To να είναι κανείς αρρωστοφοβικός σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά το να αγνοεί οποιαδήποτε προειδοποίηση που του στέλνει το σώμα του μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Εδώ σας έχουμε 7 πόνους τους οποίους καλό θα ήταν να μην αγνοήσετε...



  • Ξαφνικός και οξύς πονοκέφαλος: Δεν αναφερόμαστε στην κλασική ημικρανία που συνοδεύεται και από δυσκολία στην όραση ή ναυτία, αλλά για ξαφνικό πόνο στο μισό ή και σε ολόκληρο το κεφάλι που κάνει το hangover να μοιάζει παιχνιδάκι. Ο συγκεκριμένος πονοκέφαλος είναι πολύ πιθανό να είναι σύμπτωμα εγκεφαλικού ανευρύσματος. Τη συγκεκριμένη αρτηριακή διόγκωση την παρουσιάζει περίπου το 5% των ανθρώπων αλλά τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτή ή θανάσιμη. Όταν αυτό συμβαίνει, το αίμα πλημμυρίζει τον περιβάλλοντα ιστό με αποτέλεσμα να προκαλείται πονοκέφαλος. Το κάπνισμα και η κληρονομικότητα μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες ανευρύσματος. Σύμφωνα με ειδικούς, το εγκεφαλικό ανεύρυσμα μπορεί να καταστρέψει τον εγκέφαλο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε κατευθείαν στο νοσοκομείο.
  • Υπερευαίσθητα δόντια: Αν νιώθετε οξύ πόνο κάθε φορά που αγγίζει τα δόντια σας οτιδήποτε παγωμένο, τότε το πιο πιθανό είναι να έχει καταστραφεί το σμάλτο που τα περιβάλλει. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επισκεφθείτε σύντομα τον οδοντίατρό σας. Σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να προκληθείμόλυνση ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας αλλά και των νεύρων της συγκεκριμένης περιοχής. Και δυστυχώς η μόλυνση μπορεί να μην περιοριστεί μόνο στο στόμα αλλά να εξαπλωθεί και στο υπόλοιπο σώμα σας. Η μοναδική λύση είναι τα συχνά τσεκ-απ. Γι' αυτό μην αμελείτε την επίσκεψή σας στον οδοντίατρο.
  • Οξύς πόνος στο πλευρό: Μπορεί να μην είναι τίποτα ανησυχητικό αλλά στην περίπτωση που νιώθετε πίεση στο δεξί σας πλευρό η οποία συνδυάζεται και με πυρετό είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από σκωληκοειδίτιδα. Αν ο συγκεκριμένος πόνος συνεχίζει υπάρχει ρίσκο να μολυνθεί ακόμα και κάποιο όργανό σας. Μία άλλη περίπτωση είναι ο συγκεκριμένος πόνος να οφείλεται στην ύπαρξη κύστης στις ωοθήκες. Συνήθως είναι ακίνδυνες και εξαφανίζονται από μόνες τους, ωστόσο αν κάποια από αυτές μετακινηθεί ή σπάσει μπορεί να προκαλέσει τρομερό πόνο. Και στις δύο περιπτώσεις η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη.
  • Περιοδικός πόνος στο στήθος: Αν έχετε πόνους στο στήθος οι οποίοι δεν είναι συνεχείς ή νιώθετε σφίξιμο, δύο είναι οι επιλογές: ή έχετε φάει πολύ ή πάσχετε από καρδιακά προβλήματα. Καλό θα ήταν να μην το ρισκάρετε και να συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας καθώς πάνω από 10.000 γυναίκες το χρόνο κάτω των 45 ετών παθαίνουν καρδιακές προσβολές. Μάλιστα τα συμπτώματα στις γυναίκες δεν είναι τόσο έντονα όσο στους άντρες κάτι που τα κάνει πολύ πιο επικίνδυνα. Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε με φαρμακευτική αγωγή είτε και με χειρουργική επέμβαση.
  • Κοιλιακή δυσφορία ή φούσκωμα: Όλες μας έχουμε νιώσει, και για περισσότρες από μία μέρες, φούσκωμα. Το χειρότερο σενάριο για το συγκεκριμένο σύμπτωμα είναι ο καρκίνος στις ωοθήκες. Αν λοιπόν παρουσιάζετε αυτά τα συμπτώματα για μία εβδομάδα και παραπάνω τότε θα πρέπει αμέσως να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Ο καρκίνος στις ωοθήκες μπορεί να μην είναι τόσο συχνός όσο στο στήθος, αλλά ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος λόγω κληρονομικότητας ή αν δεν έχετε μείνει ποτέ έγκυος.
  • Πόνος στην πλάτη ή μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα των ποδιών: Σε περίπτωση που έχετε σηκώσει βάρη ή έχετε κάνει γενική στο σπίτι σας, ο πόνος στην πλάτη και το μυρμήγκιασμα είναι απολύτως δικαιολογημένα. Αν όμως δεν έχετε κάνει κάτι από αυτά τότε έιναι πολύ πιθανό κάποιο οστό να πιέζει τον νωτιαίο σας μυελό. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας διότι το ρίσκο για να πάθετε μόνιμη βλάβη είναι μεγάλο.
  • Πόνος στα πόδια και πρήξιμο: Αν το πόδι σας είναι πρησμένο ή αισθάνεστε δυνατό πόνο τότε πολύ πιθανό να έχετε θρόμβωση. Αιτία της θρομβώσεως μπορεί να είναι η δουλειά γραφείου σε κακή στάση, η καθιστική ζωή γενικότερα ή ακόμα και μία πολύωρη πτήση. Το αίμα αρχίζει να συσσωρεύεται στο κάτω μέρος του σώματος και να δημιουργεί θρόμβο. Όταν η συσσώρευση αίματος είναι αρκετά μεγάλη, φράζουν οι αρτηρίες με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος και πρήξιμο. Συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό σας και σε καμία περίπτωση μην κάνετε μασάζ στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς ο θρόμβος μπορεί να σπάσει και το αίμα να πάει κατευθείαν στους πνεύμονες με καταστροφικές συνέπειες.
  • ΠΗΓΗ:  Επτά SOS πόνοι που δε θα πρέπει να αγνοήσετε
  • Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου

    Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

    Φόρμα επικοινωνίας

    Όνομα

    Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

    Μήνυμα *

    Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης