Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Καθηγητές του Χάρβαρντ προβλέπουν πότε οι Έλληνες θα ανακτήσουν τα προ κρίσης εισοδήματα



Τη μελέτη έφερε στο φως το Bloomberg

Προτείνουν τη λήψη μέτρων απελπισίας σε εποχές απελπισίας

Μετά τη μελέτη 100 τραπεζικών κρίσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο αιώνων

Στα οχτώ χρόνια τοποθετούν οι καθηγητές του Χάρβαρντ, Κένεθ Ρογκόφ και Κάρμεν Ράινχαρ, το διάστημα που απαιτείται για την ανάκτηση του εισοδήματος που χάνεται κατά τη διάρκεια μιας τραπεζικής κρίσης.

Ειδικά για τις χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση του 2008, οι δύο καθητηγές στη μελέτη τους, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει το Bloomberg, εκτιμούν ότι από τις συνολικά 12 που εξέτασαν, μόνο η Γερμανία και οι ΗΠΑ έχουν ανακτήσει το εισόδημα που είχαν πριν από αυτή.

Μελετώντας το κατά κεφαλήν εισόδημα της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, οι δύο καθηγητές καταγράφουν τη συνέχιση της υποχώρησής του και το 2013 ενώ στις υπόλοιπες πέντε χώρες είτε αποδείχθηκε στάσιμο είτε δεν αυξανόταν αρκετά για να επανέλθει στο προηγούμενο υψηλό επίπεδο.

Από τις 100 κρίσεις που μελετήθηκαν, στις 43, σύμφωνα με τη μελέτη των καθηγητών του Χάρβαρντ, οι οικονομίες βυθίστηκαν στην ύφεση για δεύτερη φορά.

Γι' αυτό και οι δύο καθηγητές σημειώνουν ότι ίσως απαιτηθεί από τις κυβερνήσεις «να υιοθετήσουν ορισμένες από τις προσεγγίσεις που είχαν υπαγορευθεί στις αναδυόμενες αγορές τις τελευταίες δεκαετίες» προκειμένου να επιταχύνουν την ανάκαμψη περιλαμβάνοντας σε αυτές τακτικές όπως η αναδιάρθρωση του χρέους, ο ταχύτερος πληθωρισμός και η εισαγωγή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Προειδοποιούν, τέλος, ότι τυχόν καθυστέρηση στην αποδοχή ότι μέτρα απελπισίας σε εποχές απελπισίας «αυξάνει τις πιθανότητες ότι αυτή η κρίση μπορεί τελικά να ξεπεράσει σε δριμύτητα τη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του '30 σε ένα μεγάλο αριθμό χωρών».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης