Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012


10 αηδιαστικά συστατικά στα καλλυντικά!



Χαμένες στα «γρανάζια» της βιομηχανίας της μόδας και της ομορφιάς και με «λάβαρο» την ανάγκη να δείχνουν όλο και πιο όμορφες, οι περισσότερες γυναίκες «καταθέτουν» αρκετά χρήματα σε καλλυντικά και κρέμες. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. 
  Αυτό που λίγοι ξέρουν, όμως, είναι ότι συνηθισμένα καλλυντικά περιέχουν ασυνήθιστες έως αηδιαστικές ουσίες, οι οποίες, όσο κι αν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τις ετικέτες, δεν αποκρυπτογραφούνται εύκολα. Από τα σκαθάρια μέχρι το σπέρμα ταύρου και από τα λέπια των ψαριών μέχρι τα «σάλια» των σαλιγκαριών, μετά την ανάγνωση της ακόλουθης λίστας νομίζω οι περισσότερες θα αποκτήσουμε μια πιο «au naturale» άποψη περί της ομορφιάς, επιστρέφοντας τάχιστα σε αυτά που μας χάρισε η φύση!
1. Εμετός φάλαινας (Άμπαρι) στα αρώματα!
perierga.gr - 10 αηδιαστικά συστατικά στα καλλυντικά!
Το άμπαρι (ambergris) είναι μια κηρώδης ουσία που συσσωρεύεται στο έντερο της φάλαινας φυσητήρα και βοηθά τα σκληρά υλικά που καταπίνει μαζί με την τροφή του το κήτος να περάσουν από τον πεπτικό σωλήνα χωρίς να του προκαλέσουν τραύματα. Το άμπαρι αποβάλλεται ενίοτε από το στόμα της φάλαινας, συνήθως, όμως, βγαίνει από την άλλη άκρη του σώματος του ζώου. Το φρέσκο άμπαρι μυρίζει θάλασσα και κόπρανα, όταν, όμως, ωριμάσει επιπλέοντας για λίγους μήνες στο νερό αποκτά ένα άρωμα που λέγεται ότι θυμίζει καπνό, παλιό ξύλο ή οινόπνευμα χωρίς τη σπιρτάδα. Γνωστό από την αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα, το άμπαρι χρησιμοποιήθηκε στην αρωματοποιία ή ακόμη και ως μπαχαρικό. Στις μέρες μας ονομάζεται «χρυσός της θάλασσας», αφού ένα κιλό περίπου κοστίζει πάνω από 10.000 δολάρια, και αποτελεί βασικό συστατικό διάφορων αρωμάτων.
2. Λέπια ψαριών σε μάσκαρες και βερνίκια νυχιών!
Η γουανίνη είναι ένα αμινοξύ που περιέχεται στα περιττώματα των αηδονιών αλλά και στα λέπια των ψαριών, το οποίο δίνει απαστράπτουσα λάμψη στα βερνίκια νυχιών και διατηρησιμότητα στη μάσκαρα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται στη σύνθεση σαμπουάν, αφρόλουτρων, αρωμάτων, σαπουνιών κ.λπ.
3. Λίπος νεκρών ζώων στις σκιές ματιών!
perierga.gr - 10 αηδιαστικά συστατικά στα καλλυντικά!
Η γνωστή ζελατίνη φτιάχνεται από βρασμένο δέρμα και κόκκαλα χοίρων και βοοειδών. Συνήθως αναγράφεται ως «υδρολυμένο κολλαγόνο» στις ετικέτες των καλλυντικών, αλλά είναι το ίδιο πράγμα. Το λίπος είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και φροντίδας δέρματος και σώματος, συμπεριλαμβανομένων των σκιών, κραγιόν, σαμπουάν κ.λπ. Τα νεκρά ζώα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζελατίνης προέρχονται από πολλές διαφορετικές πηγές, μεταξύ των οποίων σφαγεία, ζωολογικοί κήποι κ.λπ. αλλά και από τα σκοτωμένα ζώα στους δρόμους!
4. Σπέρμα ταύρου σε προϊόντα για τα μαλλιά!
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, το σπέρμα του ταύρου είναι δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα για τα μαλλιά. Το σπέρμα αναμιγνύεται με εκχυλίσματα ενός φυτού που ονομάζεται Katera και στη συνέχεια εφαρμόζεται με τη μορφή κρέμας ή σαμπουάν στα μαλλιά προκειμένου να αποκτήσουν λάμψη και δύναμη. Είναι γνωστό και ως «Βιάγκρα των μαλλιών»!
5. Δυναμίτης σε αποσμητικά!
Ο διατομίτης είναι ένα από τα δύο συστατικά που χρησιμοποιούνται για να φτιαχτεί ο δυναμίτης. Πρόκειται για ένα μαλακό πέτρωμα που εύκολα θρυμματίζεται, αποδίδοντας μια λευκή σκόνη, για την οποία μιλάμε και αποτελεί βασικό συστατικό σε αποσμητικά, οδοντόκρεμες, πούδρες αλλά και προϊόντα απολέπισης. Εκτός της κοσμετολογίας, χρησιμοποιείται σαν σταθεροποιητικό της νιτρογλυκερίνης και στιλβωτικό μετάλλων στη βιομηχανία, σαν λίπασμα και εντομοκτόνο στη γεωργία.
6. Σκαθάρια στα κραγιόν!
perierga.gr - 10 αηδιαστικά συστατικά στα καλλυντικά!
Τα περισσότερα κραγιόν περιέχουν «σκόνη» κόκκινων σκαθαριών, της οικογένειας Dactylopius Coccus. Τα εν λόγω σκαθάρια τρέφονται με τους κόκκινους καρπούς ορισμένων ειδών κάκτων της κεντρικής και νότιας Αμερικής με αποτέλεσμα να περιέχουν στο σώμα τους μεγάλες συγκεντρώσεις μιας κόκκινης ουσίας που ονομάζεται «κοχελλίνη» (carmine). Τα σκαθάρια θανατώνονται στον ατμό και στη συνέχεια αποξηραίνονται για να χρησιμοποιηθεί η «σκόνη» τους στα κραγιόν, προκειμένου να έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Ακόμη και η Κλεοπάτρα, πολλούς αιώνες πριν ανακαλυφθούν τα κραγιόν, συνέθλιβε σκαθάρια και έβαφε με αυτά τα χείλη της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εν λόγω ουσία ειναι ασφαλής για τους ανθρώπους, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως για να δώσει χρώμα σε ποτά, παγωτά κ.λπ.
7. Σάλια σαλιγκαριών για ενυδάτωση!
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του εκκρίματος του σαλιγκαριού (τα γνωστά «σάλια») ανακαλύφθηκαν χρόνια πριν, όταν οι αγρότες που καλλιεργούσαν τα σαλιγκάρια για φαγητό, είδαν βελτίωση στην επιδερμίδα των χεριών τους! Το γλυκολικό οξύ και η ελαστίνη που περιέχουν προστατεύει το δέρμα από την ξηρότητα αλλά και από την υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ οι πρωτεΐνες εξαλείφουν τα νεκρά κύτταρα και συντελούν στην αναγέννηση του δέρματος. Είναι επίσης χρήσιμο στη λείανση των ουλών, στις ραγάδες αλλά και στη θεραπεία της ακμής.
8. Λίπος φώκιας σε αντιρυτιδικές κρέμες!
Το λίπος της φώκιας είναι πλούσιο σε Ωμέγα3 λιπαρά και χρησιμοποιείται σε πολλές μάσκες ομορφιάς, σε ενυδατικές κρέμες και ορούς αναδόμησης του δέρματος. Απορροφάται εύκολα, προσφέροντας «τροφή» στο δέρμα και το κάνει να δείχνει απαλό και λαμπερό. Πόσες θυσίες, αυτών των χαριτωμένων και υπό εξαφάνιση πλασμάτων χρειάζονται άραγε στο βωμό της γυναικείας ματαιοδοξίας;
9. Ακροβυστία σε αντιγηραντικές κρέμες!
Όπου ακροβυστία είναι το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο του πέους και αφαιρείται με τη διαδικασία της περιτομής συνήθως εντός 24 ωρών από τη γέννηση των βρεφών. Με συστατικά που συμβάλλουν στην ανανέωση και γέννηση νέων κυττάρων, χρησιμοποιείται για την παραγωγή αντιγηραντικών και αντιρυτιδικών κρεμών.
10. Τρίχωμα προβάτων σε κρέμα ξυρίσματος!...  (Για την ακρίβεια, είναι το βρόμικο νερό που βγαίνει όταν πλένουμε το μαλλί. Οι κτηνοτρόφοι κάποτε το χρησιμοποιούσαν ως στερεωτικό για την βαφή των μαλλιών)
perierga.gr - 10 αηδιαστικά συστατικά στα καλλυντικά!
Έχετε ακούσει ποτέ για τη λανολίνη; Φυσικά και έχετε. Πιθανόν, μάλιστα, να έχετε αλείψει το σώμα σας πρόσφατα με μια λοσιόν ή να έχετε χρησιμοποιήσει κρέμα ξυρίσματος. Το σημαντικό εδώ είναι το γεγονός ότι η λανολίνη συλλέγεται από μαλλί προβάτου για να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια σε αμέτρητα προϊόντα ομορφιάς. Απαλύνει τους ερεθισμούς, μαλακώνει το δέρμα και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Εκτός από τις κρέμες ξυρίσματος, χρησιμοποιείται σε ενυδατικά και αντιγηραντικά προϊόντα προσώπου και σώματος. χρησιμοποιεί λανολίνη σε κρέμες προσώπου τους, όπως και πολλές άλλες γνωστές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης