Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Γι’ αυτό ακριβώς εξελέγη πρόεδρος ο Προκόπης Παυλόπουλος: Για πρώτη φορά μετά τον Β´ ΠΠ, οι Γερμανοί αναγνωρίζουν.

Για πρώτη φορά μετά τον Β´ ΠΠ, κορυφαίοι Γερμανοί αξιωματούχοι, αναγνωρίζουν το δίκαιο της Ελλάδας και απαιτούν να ανοίξει το θέμα των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

Ο πρόεδρος Γκάουκ με μια συνέντευξη του που ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου, αναγνωρίζει το δίκαιο της Ελλάδας χωρίς πολιτικαντισμούς και υπεκφυγές. Προηγήθηκε η συνέντευξη Σμιτ που αποκρύφτηκε παντελώς από τα Ελληνικά ΜΜ»Ε», ο οποίος παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της Ελλάδας. Ευτυχώς, όπως ενημερωνόμαστε, θα είναι κύριο θέμα σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα.

Τι συνέβη λοιπόν και έχουμε αυτές τις κορυφαίες παρεμβάσεις όταν μόλις πριν από λίγους μήνες ο κύριος Σόιμπλε απέκλειε παντελώς κάθε συζήτηση χαρακτηρίζοντας το θέμα «μη υπαρκτό»;

Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου. Δεν είναι τυχαίο οτι για πρώτη φορά επίσης, Έλληνας πολιτικός και μάλιστα ο ΠτΔ, έβαλε το θέμα στην απόλυτη νομική του διάσταση και όχι σε επίπεδο ελεημοσύνης ή πολιτικαντισμού εσωτερικής κατανάλωσης.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι μετά την συνέντευξη του στο Spiegel ακολούθησαν οι παρεμβάσεις Σμίτ και Γκάουκ που υπερασπίζονται όχι την Ελλάδα, αλλά τον νομικό πολιτισμό της Ευρώπης, που είχε πεταχτεί στα σκουπίδια από ισχυρά συμφέροντα που βολευόντουσαν με την πρόταξη της «οικονομίας» ή της «πολιτικής λύσης» όπου το νομικό υπόβαθρο στεκόταν εμπόδιο στα άνομα συμφέροντα τους.

Μήπως έτσι δεν φτάσαμε στο τερατούργημα του μνημονίου;
Ήταν λοιπόν η παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου, ως απλού βουλευτή της ΝΔ τότε, με το ιστορικό «Forget it Wolfgang»! που καθόρισε τις εξελίξεις την ίδια στιγμή που το κόμμα του ως κυβέρνηση σιωπούσε. Ενώ η αντιπολίτευση διαπίστωνε πως δεν αρκεί να σε «πνίγει το δίκαιο» αλλά στόχος είναι η δικαίωση.

Αυτή η παρέμβαση Παυλόπουλου ήταν οι πυροκροτητής των εξελίξεων και επισφράγισε την υποψηφιότητα του ως ΠτΔ. Υποψηφιότητα που – διόλου τυχαία – καταψήφισαν ο οικογενειακός φίλος του Χριστοφοράκου, Κυριάκος Μητσοτάκης και η νεοφασιστική συμμορία του Ποταμιού, του Σημίτη δηλαδή, εκφραστή των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Όχι, δεν είναι όλοι οι Γερμανοί απατεώνες. Υπάρχουν Γερμανοί που δεν ξεχνούν ότι η ασυδοσία οδηγεί νομοτελειακά στην καταστροφη. Και έχουν την διάθεση να ανακόψουν την λαίλαπα, αρκεί κάποιος να τους δώσει το έρεισμα, τα όπλα για να αντιμετωπίσουν τον κακό τους εαυτό. Αυτόν τον εαυτό που γεννά αδόλφους, Κυριάκους και ποτάμηδες, αμοιβαία εθνοκτόνους.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτός ο πυλώνας της δημοκρατίας, το Δίκαιο, φτιάχτηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό: Για να χαλιναγωγεί τον κακό εαυτό, το κτήνος κάθε κοινωνίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος λοιπόν με την παρέμβαση του, δεν υπερασπίζεται μόνον το δίκαιο της Ελλάδας, αλλά το Δίκαιο. Ως πυλώνα της Ευρώπης των λαών και όχι των συμφερόντων.

Αυτός δεν ήταν άλλωστε ο εισηγητής του «Βασικού Μετόχου» που αποκάλυψε τις σχέσεις διαπλοκής εντός της ΕΕ, με αφορμή την κάθαρση στην Ελλάδα; Και όμως, ο «Βασικός μέτοχος» δικαιώθηκε, άσχετα εάν η κυβέρνηση Καραμανλή γκρεμίστηκε έναν μήνα μετά την απόφαση. Και σήμερα αποτελεί φάρο για τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που θέλουν να συγκρουστούν με την διαπλοκή.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει τώρα με τις αποζημιώσεις: Η νομική διάσταση του θέματος που έδωσε ο ΠτΔ και δεν είχε δοθεί ποτέ από ανώτατο πολιτειακό παράγοντα εδώ και 70 χρόνια, δεν είναι μόνον δικαίωση για την Ελλάδα. Είναι η νομική έκφραση, ο οδικός χάρτης για τις φωνές και εντός Γερμανίας, που δεν θέλουν να ξαναζήσουν την ιστορία τους, ελέω της ασυδοσίας των δικών τους «ισχυρών».

Τώρα ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας τους δίνει την διέξοδο, όπως άλλωστε ο Ελληνικός πολιτισμός μέσω του Δικαίου, έδωσε διέξοδο σε ολόκληρη την Ευρώπη από την θηριωδία και τον σκοταδισμό.

Ακόμα και η σιωπή του Σόιμπλε μετά την παρέμβαση Παυλόπουλου, δεν είναι τυχαία. Είναι ίδιον του ασύδοτα ισχυρού να πολεμά μόνον τις μάχες που μπορεί να κερδίσει.

Η παρέμβαση Παυλόπουλου μπορεί να είναι το κλειδί ακόμα και για την επιστροφή της Ευρώπης στις αρχές των ιδρυτών της και όχι των νεόπλουτων, απαίδευτων κληρονόμων της.
Οψόμεθα…


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης