Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Θεσμοθετείται ύπαρξη βιβλιαρίου Υγείας ανασφάλιστου


Θεσμοθετείται ύπαρξη βιβλιαρίου Υγείας ανασφάλιστου


Εύκολη πρόληψη και νοσηλεία θα αποκτήσουν οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, βάσει σχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας.
Επίσης, θεσμοθετείται η ύπαρξη βιβλιαρίου Υγείας ανασφάλιστου, το οποίο θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι με εισόδημα έως 12.000 ευρώ μέσω των ΚΕΠ, ώστε να μπορούν να απευθύνονται στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας υγείας και στα νοσοκομεία για δωρεάν περίθαλψη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι οι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας υπολογίζονται σε 2,5 με 3 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πολίτες που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα θα έχουν πλέον εύκολη πρόληψη και νοσηλεία, ενώ θα αποκτήσουν και δικαίωμα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Α. Ξάνθος, «αποκτούν τα δικαιώματα των ασφαλισμένων».
Επίσης, στους δικαιούχους θα συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά ανασφάλιστων μεταναστών που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα στη χώρα, προκειμένου να καλύπτονται εμβολιαστικά και να παρακολουθούνται.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι η όλη διαδικασία για τη νοσηλεία ανέργων και ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας απλοποιείται, και ιδιαίτερα η νοσηλεία τους στα νοσοκομεία, καθώς καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί με προηγούμενες ρυθμίσεις και οι οποίες εισηγούνταν στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας από ανασφάλιστους πολίτες.
Ο Α. Ξανθός επεσήμανε ότι η διευκόλυνση πρόσβασης στο σύστημα υγείας θα αυξήσει τη ζήτηση υπηρεσιών και προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του, το υπουργείο Υγείας έχει εκπονήσει σχέδιο για την ενίσχυσή του με προσωπικό και την κάλυψη των ελλείψεων, καθώς τα κενά γιατρών και νοσηλευτών ανέρχονται περίπου σε 20.000.
Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού Γιώργο Βήχα, τα 14 κοινωνικά ιατρεία στην Αττική και τα 39 πανελλαδικά θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε «κανείς να μην αισθάνεται μόνος στην κρίση». Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί από το 2011 σε εθελοντική βάση και έως σήμερα έχουν καταγραφεί 38.500 επισκέψεις. Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), την πόρτα του οποίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, έχουν περάσει έως σήμερα περίπου 55.000 άτομα.

 


Πηγή: http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης