Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Bloomberg View: Χρεοκοπημένο κράτος η Ελλάδα, στα χνάρια της Ζιμπάμπουε




Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων υποδηλώνουν πως υπάρχουν μικρές πιθανότητες οι επενδυτές να αποπληρωθούν στο ακέραιο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο

Όπως είναι γνωστό σε όλους η Ελλάδα ξεμένει και από χρόνο και από χρήματα αναφέρει σε άρθρο του Mark Gilbert στο Bloomberg View, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην Ευρώπη, ωστόσο, ένας νέος επικίνδυνος μύθος κερδίζει συνεχώς έδαφος, όπως αναφέρει, και αυτός είναι να κηρύξει στάση πληρωμών στις υποχρεώσεις της, αλλά να παραμείνει μέλος του ευρώ.

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος, τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δείχνουν ότι το πλεόνασμα του προϋπολογισμού στην Ελλάδα που ήταν μόλις 0,4% του ΑΕΠ της το περασμένο έτος, απέχει πολύ από το 1,5% που είχε υποσχεθεί ως μέρος των όρων διάσωσης της. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει δηλώσει πως έχει άμεση ανάγκη από κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να πάρει μετά το Eurogroup της 24ης Απριλίου. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων υποδηλώνουν πως υπάρχουν μικρές πιθανότητες οι επενδυτές να αποπληρωθούν στο ακέραιο. Είναι σχεδόν ένας χρόνος από όταν οι επενδυτές δάνεισαν στην χώρα 3 δισ. ευρώ, αγοράζοντας ομόλογα με 4,75% λήξης 2019, σε μια πώληση που οι Financial Times είχαν χαιρετίσει στο πρωτοσέλιδό τους ως «έξοδο από την εξορία των ομολόγων».

Σύμφωνα με τον Mark Gilbert αν η Ελλάδα σκέφτεται στα αλήθεια να αθετήσει την πληρωμή της προς το ΔΝΤ, η κατάστασή της είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι εκτιμούν οι περισσότεροι παρατηρητές. Η απόφαση αθέτησης πληρωμής προς το ΔΝΤ δεν λαμβάνεται από χώρες που θέλουν να παραμείνουν σεβαστές, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Μόνο τρεις χώρες βρίσκονται πίσω στις πληρωμές τους το ΔΝΤ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ταμείου σχολιάζει ο αρθρογράφος. Το Σουδάν (με ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,4 δισ. δολαρίων), η Σομαλία (322 εκατ. δολάρια) και η Ζιμπάμπουε (110 εκατ. δολάρια) κάτι που φαντάζει απίστευτο αν η Ελλάδα ενταχθεί τελικά στη λίστα με τις τρεις αυτές αφρικανικές χώρες μην πληρώνοντας το ΔΝΤ, χωρίς να βγει από το ευρώ.

Όπως υποστηρίζει, μπορεί η Ελλάδα να μην θεωρηθεί αποτυχημένο κράτος με τον τρόπο που είναι η Ζιμπάμπουε, ωστόσο, η στάση πληρωμών θα δημιουργήσει την αντίληψη ότι η Ελλάδα είναι ένα failed state. Έτσι,θα χαθεί η όποια εμπιστοσύνη έχει μείνει προς την ελληνική κυβέρνηση, εξαντλώντας πιθανώς την υπομονή της Γερμανίας. Αν και δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός που να ανακαλεί την ιδιότητα μέλους του ευρώ για μια χώρα, σύντομα θα γινόταν εμφανές ότι το να είσαι στο ενιαίο νόμισμα και να είσαι ουσιαστικά χρεοκοπημένος, είναι ασυμβίβαστο καταλήγει ο Mark Gilbert.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης