Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

«Άρωμα» κάλπης με σενάριο διπλών εκλογών την άνοιξη


 11:52 Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 - Ανανεώθηκε 12:10  
«Άρωμα» κάλπης με σενάριο διπλών εκλογών την άνοιξη
Πηγή: ΙΝΤΙΜΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Πριν συμπληρωθούν πέντε μήνες από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, φαίνεται ότι η πολιτική ζωή μπαίνει σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο.

Το σενάριο των διπλών πρόωρων εκλογών την άνοιξη ακούγεται όλο και περισσότερο, δίνοντας νέα τροπή στις πολιτικές εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με απλή αναλογική. Οι μεθεπόμενες θα γίνουν, όμως, με το εκλογικό σύστημα που θα ψηφίσει η υφιστάμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιλέξει ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, το οποίο ενδεχομένως να δίνει μικρότερο μπόνους στο πρώτο κόμμα από αυτό που προέβλεπε το σύστημα με οποίο διεξήχθησαν οι τελευταίες εκλογές.

Το σενάριο των διπλών πρόωρων εκλογών περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με απλή αναλογική, στη συνέχεια τη διαπίστωση ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας και, τέλος, σε νέες εκλογές από τις οποίες θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, το σενάριο των διπλών εκλογών δεν είναι παρά το «κάψιμο» της απλής αναλογικής.

Οι στόχοι

Τι θα μπορούσε όμως να πετύχει η Νέα Δημοκρατία μέσα από τις διπλές πρόωρες εκλογές;
Πρώτον, να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει αυτή τη στιγμή, «καίγοντας» την απλή αναλογική και διασφαλίζοντας μια πενταετία διακυβέρνησης.
Δεύτερον, να καταφέρει βαρύτατο πλήγμα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα έχουν υποστεί τρεις διαδοχικές εκλογικές ήττες.

Τρίτον, να προλάβει ενδεχόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια από την οικονομική πολιτική και το προσφυγικό.
Τέταρτον, να ενισχύσει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι σε όσους (πολιτικούς παράγοντες και οικονομικά συμφέροντα) θέλουν να του επιβάλουν τη δικιά τους ατζέντα.

Η οικονομία

Από πολιτικής σκοπιάς, μάλλον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει λόγο να μην πάει σε διπλές πρόωρες εκλογές, δεδομένου του σημερινού συσχετισμού δύναμης. Ωστόσο, το σενάριο έχει δύο μεγάλα μειονεκτήματα:

1. Η οικονομία. Εκλογές στην Ελλάδα σημαίνει «κατέβασμα των μολυβιών» στη δημόσια διοίκηση και «πάγωμα» της οικονομικής δραστηριότητας. Διπλές εκλογές σημαίνει 3-4 μήνες όλα στην αναστολή, με άμεσο κίνδυνο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός ανάπτυξης, να τεθεί εν αμφιβόλω η επίτευξη του πλεονάσματος και να υποστεί πλήγμα ο τουρισμός.


2. Η αντίδραση των πολιτών. Ενώ με τον (αποστασιοποιημένο από την κοινωνία) τρόπο που σκέφτεται το πολιτοδημοσιογραφικό σύμπλεγμα είναι εύλογη η απόφαση για διπλές πρόωρες εκλογές, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους πολίτες. Οι άνθρωποι που δίνουν καθημερινά τη δύσκολη μάχη της επιβίωσης και της οικονομικής ανόρθωσης, δύσκολα θα δείξουν κατανόηση σε μια κυβέρνηση που πάει σε κάλπες, προκαλώντας κλυδωνισμούς στην οικονομία, ενώ έχει μπροστά της πλέον των 3 χρόνων άνετης διακυβέρνησης. Η αντίδραση τους λοιπόν μπορεί να είναι απρόβλεπτη.

ΠΗΓΗ: CNN Greece

2 σχόλια :

  1. Σχόλιο του Μοναχικού Λύκου:

    Ας μας πει κάποιος αυτούς μου μας κυβερνούν…
    Είναι σωστό να ξανά γίνουν εκλογές ίσως μέσα σε τόσους λίγους μήνες μόνο και μόνο για ένα πείσμα, για ένα καπρίτσο και μόνο για το συμφέρον μιας κυβέρνησης που μόλις τέσσερις μήνες ανέβηκε και μας κυβερνάει; …

    Θα τα πληρώσετε εσείς όλα αυτά τα έξοδα για δεύτερες ή και για τρίτες εκλογές;… ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!... Πάλι εμείς οι βλαμμένοι θα τα πληρώσουμε για να περνάτε καλά εσείς οι 300 χαραμοφάηδες που μας κυβερνάτε!...

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!… ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ!!!... ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΩ ΑΥΤΟ!!!

    Μα είναι σωστό η κυβέρνηση να θέλει να πάει πάλι σε πρόωρες εκλογές μετά από τόσο λίγους μήνες που κυβερνάει ενώ έχει μπροστά της περισσότερα από 3 χρόνια άνετης διακυβέρνησης, μόνο και μόνο για να μπορέσει –όπως νομίζει ο κ. Μητσοτάκης- να αυξήσει την κομματική και την προσωπική του δύναμη με την κατάργηση -που σκοπεύει της απλής αναλογικής- μειώνοντας κατά τη γνώμη του την αντιπολίτευση αλλά αψηφώντας για την οικονομία μας;

    Είναι σωστό ένας –υποτίθεται- νέος –ηλικιακά- πολιτικός, προκειμένου να μειώσει πολιτικά τον αντίπαλό του Αλέξη Τσίπρα να σκέπτεται με αυτόν τον τρόπο και να πάει όλη την οικονομία της χώρας μας πάλι προς τα πίσω;… Η ανάπτυξη και έστω αυτή η μικρή οικονομική ανόρθωση που μόλις στις αρχές του 2019 δρομολογήθηκε και ξεκίνησε να κινείται, θέλει να την πάει πάλι προς τα πίσω;… Θέλει να την πάει κατά διαόλου ή μήπως έχει άλλους σκοπούς; …

    Για ποιους δουλεύει αυτός ο –κατά τα άλλα- συμπαθής άνθρωπος; … Ποιοι τον συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη;… Μήπως οι Αμερικάνοι και το ΔΝΤ για να μας πάνε ξανά σε άλλα μνημόνια, σε άλλους ψυχολογικούς και οικονομικούς πολέμους, ή μήπως οι Γερμανοί για να μας πάρουν τζάμπα ότι έχει απομείνει ακόμα στη χώρα μας;… Τους πολίτες που καθημερινά δίνουν μάχη επιβίωσης δεν τους σκέφτεται καθόλου;

    Αν είναι αλήθεια ότι ετοιμάζει πρόωρες εκλογές, εύχομαι να το ξανασκεφτεί καλύτερα ο κ. Μητσοτάκης και να φανεί ότι είναι ΕΛΛΗΝΑΣ.
    Αν θέλει να πλήξει και να μειώσει πολιτικά τον αντίπαλό του, έχει τρία και πλέον χρόνια ακόμα μπροστά του… ας το κάνει λοιπόν με καλά έργα, και με οικονομική ανάπτυξη και όχι με πονηριές όπως έκανε και κάποιοι άλλοι πριν πολλά - πολλά χρόνια σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης