Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Σε αναζήτηση συμβιβαστικής φόρμουλας για την προανακριτική

Σε αναζήτηση συμβιβαστικής φόρμουλας για την προανακριτική



Φωτογραφία αρχείου
ΧΡ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

30.10.2019, 17:24

Στην αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης φαίνεται πως προσανατολίζονται για το θέμα της προανακριτικής, μετά τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της επιτροπής και τις οργισμένες αντιδράσεις απ’ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε η αυταρχική εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις τόσο της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του προέδρου της Βουλής, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας «ενδιάμεσης λύσης».

Σε συνέχεια της επιστολής του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η Όλγα Γεροβασίλη έριξε με τη σειρά της το γάντι στην άλλη πλευρά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ μια ενδιάμεση λύση, γιατί «δεν θέλει να γίνει λίμπα η επιτροπή».

Τασούλας: H υπόθεση μπορεί να λυθεί, αλλά όχι με τσαμπουκάδες

Απαντώντας, ο πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναζητηθεί μια ενδιάμεση λύση, μέχρι την προσεχή Τρίτη, οπότε έχει οριστεί η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως πρώτα θα απαντήσει στην επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να του ζητήσει ονόματα αντικαταστατών στην επιτροπή.
«Η επιστολή του κ. Τσίπρα έχει νομικά επιχειρήματα και έχει και πολιτικά επιχειρήματα. Δεν είναι εξώδικο, είναι επιστολή. Πρέπει να την απαντήσουμε νομικά και πολιτικά. Όχι με ακτιβισμό», είπε ο πρόεδρος της Βουλής όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.
«Πρώτα θα απαντήσω στην επιστολή του κ. Τσίπρα. Τα άλλα μετά... πρώτα θα κάνω την απαντητική επιστολή στον κ. Τσίπρα και μετά θα κάνω την άλλη επιστολή, αν την κάνω, γιατί μπορεί να συμφωνήσει...», είπε.

Σε ερώτηση αν θα εξέταζε μια ενδιάμεση λύση, είπε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση, όχι όμως με τη νοοτροπία του καυγά αλλά με τη «δική του» νοοτροπία. «Θα το δούμε. Όμως με βάση τη νοοτροπία ότι έχουμε δίκιο μόνο εμείς και οι άλλοι ποτέ, δεν δίνονται λύσεις», ανέφερε ο Κώστας Τασούλας και πρόσθεσε ότι «η υπόθεση μπορεί να λυθεί, με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας και όχι με τσαμπουκάδες και φωνές».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπορούσε να γίνει ένα βήμα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και ένα βήμα πίσω από την επιτροπή, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει πάντως βήμα πίσω στο θέμα του τραμπουκισμού. Η μέση λύση είναι να επικρατήσει η λογική».

«Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτο δίκιο ή απόλυτο άδικο, αυτό δεν θα λυθεί με τον τρόπο που πάει να λυθεί. Θα το λύσουμε το θέμα, το νομικό και πολιτικό, αλλά δεν θα το λύσουμε ούτε με τραμπουκισμούς, ούτε με ύβρεις, ούτε μεθόδους που είπαμε κάποιοι, με ανακούφιση, ότι σε αυτή τη Βουλή δε θα μας συμβούν», είπε ακόμα στους δημοσιογράφους.

«Αυτά τα θέματα λύνονται με πλειοψηφία, με συναίνεση. Δεν λύνονται με απειλές, με ύβρεις και με ακτιβισμούς», τόνισε ακολούθως, ενώ σε ερώτηση αν θα χρειαστεί παρέμβαση της φρουράς είπε: «Αυτή η συζήτηση είναι περιττή για μένα. Εγώ πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Κληθείς, δε, να σχολιάσει τη δήλωση των κκ Πολάκη και Τζανακόπουλου ότι θα συνεχίσουν να προσέρχονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής και εάν αυτή τη δήλωση την εκλαμβάνει ως απειλή, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Εκλαμβάνεται ως παρακμιακό φαινόμενο. Καμία απειλή. Είναι παρακμή. Εγώ το εκλαμβάνω ως εσφαλμένη παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Τέλος, υποστήριξε πως «είναι λάθος» να λένε ότι δεν μπορεί να αλλάξει η σύνθεση της επιτροπής, με απόφαση του προέδρου, αλλά με απόφαση της Ολομέλειας. «Η Ολομέλεια αποφάσισε την ύπαρξη, τη συγκρότηση της επιτροπής. Η σύνθεση ορίστηκε από τον πρόεδρο της Βουλής με βάση τις προτάσεις που έστειλαν τα κόμματα», είπε.

Η «ενδιάμεση λύση» της Γεροβασίλη

Νωρίτερα, η Γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια «ενδιάμεση λύση». Ερωτηθείσα αν για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνη λύση είναι η ακύρωση της χθεσινής απόφασης περί εξαίρεσης των δύο στελεχών του, η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής».

Όσο για το αν θα μπορούσε να είναι η λύση μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Θα μπορούσε».

«Εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του για τα επόμενα βήματά μας», δήλωσε επίσης.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι και εκείνος και ο κ. Τζανακόπουλος θα παραστούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης,η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε αν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση αυτής της γραμμής, ακόμη και στην περίπτωση που η Επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της. «Προσωπική του άποψη», είπε η κ. Γεροβασίλη για όσα είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Εμείς κινούμαστε θεσμικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία».

Απ' την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής Υγείας επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι την Πέμπτη που θα συνεδριάσει η προανακριτική θα είναι παρόντες κι ας «τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά να μας απομακρύνει». Μίλησε εξάλλου για μια επίδειξη «πολιτικού τσαμπουκά» και ότι η απόφαση για την εξαίρεση τους είναι για να «κρύψουν τις πομπές τους» καθώς και τις «κλεψιές και τις βρωμιές» από το σκάνδαλο Novartis.

Ο Παύλος Πολάκης επέμεινε ότι από την πλευρά της Ν.Δ. γίνονται νομικοί ακροβατισμοί για την εξαίρεση τους κι ότι ποτέ τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τζανακόπουλος δεν έχουν κληθεί ως μάρτυρες έτσι ώστε να υπάρχει ασυμβίβαστο με την παρουσία τους στην προανακριτική.

Επέμεινε δε ότι όλο αυτό γίνεται για να κρύψουν τις «κλεψιές και τις βρωμιές» από το σκάνδαλο Novartis και δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο η πλειοψηφία να εξαιρεί μέλη της μειοψηφίας από Επιτροπή γιατί δεν τους αρέσουν.

Πέτσας: Δεν ανακατευόμαστε

«Η κυβέρνηση δεν ανακατεύεται στο έργο της Βουλής. Η Βουλή έχει διαδικασίες. Οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν χθες στην προανακριτική επιτροπή είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Επομένως, η κυβέρνηση δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας την απόφαση της προανακριτικής.

«Εμείς αυτό που θέλουμε, και αναφέρομαι στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι να δώσουμε βήμα στους μάρτυρες, όπως είναι ο κ. Πολάκης και ο κ. Τζανακόπουλος, όχι να τους φιμώσει. Και χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που ακούστηκαν, επιστρέφονται γιατί δεν έχουν καμία σχέση με το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Περιμένουμε όλα τα κόμματα να δείξουν σοβαρότητα στην προανακριτική επιτροπή ώστε αν υπάρχουν στοιχεία να διερευνηθούν και αν δεν υπάρχουν να πούμε ευθαρσώς ότι δεν υπήρχαν. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί, εκ προοιμίου, πρέπει να καταφεύγουμε σε χαρακτηρισμούς για να τορπιλίσουμε το κλίμα και να αποπροσανατολίσουμε τη συζήτηση» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης