Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Όταν υπάρχει σεβασμός στην φύση η πολιτεία παίρνει μέτρα όχι μόνο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της αλλά και για τους υπόλοιπους κατοίκους που κατοικούν γύρω από τους ανθρώπους… Τα ζώα!...

 

Γέφυρες για ζώαΌταν υπάρχει σεβασμός στην φύση η πολιτεία παίρνει μέτρα όχι μόνο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της αλλά και για τους υπόλοιπους κατοίκους που κατοικούν γύρω από τους ανθρώπους… τα ζώα!...  Για όλα τα ζώα, μικρά, μεγάλα, κατοικίδια, ερπετά και άγρια ζώα, διότι για να υπάρχουν και αυτά στον πλανήτη Γή για κάποιους λόγους θα υπάρχουν. 

Κάποια τα σκοτώνουμε για να τα τρώμε και κάποια άλλα τα σκοτώνουμε θεωρώντας τα παράσιτα με την δικαιολογία ότι μας κάνουν ζημιές. Ας σκεφτούμε για λίγο ότι στο κάτω - κάτω εμείς οι άνθρωποι μπήκαμε στα μέρη τους.  Χαλάσαμε τα σπίτια τους, τα βοσκοτόπια τους, φτιάξαμε σπίτια, βίλες, χωριά, πολιτείες, δρόμους, λίμνες, αγροτικές περιοχές κλπ. και τα διώξαμε!... Τα διώχνουμε με κάθε τρόπο χωρίς να τα ρωτήσουμε και χωρίς να υπολογίσουμε τι θα τρώνε;… Που θα μένουν;… Από πού θα περνάνε ;… Που θα γεννήσουν;!...


Οι λαοί, που σέβονται τη φύση και τα ζώα έφτιαξαν υπόγειες και ανισόπεδες διαβάσεις ειδικά για τα ζώα, ενώ εμείς…  παίρνουμε τις επιχορηγήσεις απ’ την ΕΟΚ για έργα προστασίας των ζώων και τα διαθέτουμε για άλλες ανάγκες.

Στην Εγνατία οδό (όπου εργάστηκα και εγώ για μια δεκαετία στο τμήμα σήραγγα Δρίσκου μέχρι Ανήλιο Μετσόβου Ιωαννίνων ως τεχνίτης οικοδόμος) υποτίθεται ότι κατασκευάσαμε σε κάποια σημεία υπόγειες διαβάσεις για τα ζώα και τα ονομάσαμε «Τεχνικά της αρκούδας», μόνο που από αυτά τα τεχνικά ρέουν και τα ρέματα και δεν έγιναν μόνο για τις αρκούδες και για τα άλλα ζώα.

Σε κάποια άλλα σημεία της φύσης όπου η Εγνατία δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί λόγο κατολισθήσεων ή καθίζησης του εδάφους, κατασκευάσαμε τα λεγόμενα Κατ & Κάβερ  ή Kat & Caver… Φτιάξαμε δηλαδή ανοιχτές σήραγγες τις οποίες της σκεπάσαμε με φυτικό χώμα. Σπείραμε και φυτέψαμε πάνω σε αυτές τις σκεπασμένες σήραγγες διάφορα άγρια φυτά και δέντρα ώστε να ξανά γίνει  το μέρος όπως ήταν πριν και να μπορούν να περνούν από εκεί και τα ζώα.  Πράγματι τα Κατ & Κάβερ που κατασκευάσαμε δείχνουν πολύ ωραία φύση στο μάτι μας, μόνο που δεν μπορούν να περνούν ζώα από πάνω τους διότι είναι όλα τριγύρω και όχι μόνο στα πλάγια, φραγμένα με πλέγμα.

Στην ουσία κάναμε τρύπες στον αέρα … Ή μάλλον, περάσαμε πορδές στη βελόνα  (όπως έλεγε η γιαγιά μου η Ελένη)…

Δείτε παρακάτω μερικές ανισόπεδες και υπόγειες διαβάσεις άλλων κρατών και συγκρίνετε την λειτουργικότητα σε αυτά τα τεχνικά με την λειτουργικότητα στα δικά μας έργα στην Ελλάδα. Όχι που εμείς δεν μπορούμε να τα κατασκευάσουμε…,  ΠΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!..., Έχουμε κατασκευάσει πολλά μάλιστα και πολύ όμορφα έργα, αλλά τα αφεντικά μας –βλέπετε- κοιτάζουν πρώτα να λαδώνουν τα γρανάζια διαφόρων υπηρεσιών, μετά να λαδώσουν τα δικά τους γρανάζια, και με ότι περισσεύει κατασκευάζουν έργα.  

 

Τα φράξαμε για να μεγαλώσουν τα φυτά που σπείραμε και φυτέψαμε αλλά ξεχάσαμε να τα ξεφράξουμε μπροστά και πίσω και να γίνουν διάβαση για τα ζώα.

 Μοναχικός Λύκος ο Βοτονοσιότης


Υπόγειες και Ανισόπεδες διαβάσεις για ζώα «Εκτός Ελλάδος»


1. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στις ΗΠΑ


2. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στις ΗΠΑ


3. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στις ΗΠΑ




1. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στον Καναδά




2. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στον Καναδά




1. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στην Ολλανδία



2. Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στην Ολλανδία





Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στην Γερμανία




Ανισόπεδη διάβαση “Kat & Caver” για τα ζώα στο Βέλγιο




Απλή υπόγεια διάβαση για τα ζώα στην Κένυα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης