Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός»

«Η κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός»
Πρόταση για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ με στόχο την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς κατέθεσε ο Σ. Λυκούδης
Με έντονη κριτική διάθεση, αλλά χωρίς εξάρσεις, συνεχίζεται η συνεδρίαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ.

Την πρόταση του για πρωτοβουλίες της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς με την συγκρότηση κοινής Επιτροπής με την Ελιά και το Ποτάμι που θα αναλάβει να διαχειριστεί το εγχείρημα, κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης.

«Πρόκειται για πρόκληση εθνικής ευθύνης να συμβάλλουμε στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Θα δυσκολευτούμε. Από το καλοκαίρι του 1011 η Κ.Ε προσδιόρισε αυτή τη στρατηγική. Σ΄αυτή επιμένω. Μια τέτοια κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι συμπλήρωμα κανενός. Μόνο αυτοπροσδιοριζόμενη. Δεν συγκροτείς δημοκρατική παράταξη χωρίς να φιλοδοξείς να είναι η ίδια πρωταγωνιστής», υπογράμμισε το ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ .

Σχετικά με το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Λυκούδης είπε ότι πρόκειται περί συντριβής και ήττα σχεδόν ισοπεδωτική που προκαλεί αίσθημα πίκρας και ταπείνωσης. 

«Χίλιες φορές να είχαμε διαψευστεί όσοι λέγαμε ότι ήταν λάθος η γραμμή μας και να πήγαινε καλά το κόμμα» είπε. Επέμεινε ότι αιτίες βασικές της ήττας ήταν η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση και ο χειρισμός της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς. 

Ο κ. Λυκούδης δεν αποδέχθηκε ότι η πτώση της ΔΗΜΑΡ είχε αρχίσει όσο ήταν στη κυβέρνηση και απέδωσε την κατάρρευση στα όσα επακολούθησαν και ο τρόπος που χειρίστηκε η ηγεσία αυτή την απόφαση. «Υπάρχουν υπεύθυνοι και υποχρεούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους όπως αυτοί νομίζουν. Δεν πιστεύω όμως στις ανθρωποθυσίες», επεσήμανε ο κ. Λυκούδης.

Έντονη κριτική στα στελέχη της ηγετικής ομάδας ασκήθηκε από βουλευτές του κόμματος. Ο Γιάννης Πανούσης ζήτησε λογοδοσία απ' όσους έλαβαν και χειρίστηκαν τις αποφάσεις μιλώντας για ανάληψη συγκεκριμένων ευθυνών και αναρωτήθηκε αν η ΔΗΜΑΡ θα γίνει από κόμμα του Κουβέλη, κόμμα συλλογικών διαδικασιών. 

Ο Θωμάς Ψύρρας ανέφερε ότι είναι «σόλοικο» να αναλαμβάνει ο πρόεδρος την ευθύνη να παραιτείται κι άλλοι όχι. Τάχθηκε υπέρ του διαλόγου χωρίς εκ των προτέρων δεσμεύσεις με όσους ενδιαφέρονται για την διατύπωση μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. 

Ο Γιώργος Κυρίτσης μίλησε για κλειστή ομάδα και παρεούλες που έπαιρναν τις αποφάσεις ενώ ζήτησε διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο :

  1. Σχετικά με το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα λέει ο κ. Λυκούδης ότι πρόκειται περί συντριβής και ήττα σχεδόν ισοπεδωτική που προκαλεί αίσθημα πίκρας και ταπείνωσης.

    «Χίλιες φορές –λέει ο κ. Λυκούδης- να είχαμε διαψευστεί όσοι λέγαμε ότι ήταν λάθος η γραμμή μας και να πήγαινε καλά το κόμμα». Επέμεινε ότι βασικές αιτίες της ήττας ήταν η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση και ο χειρισμός της υπόθεσης της Κεντροαριστεράς.

    Δεν το περιμένατε αυτό το αποτέλεσμα κ. Λυκούδη; Μα “κύριοι” δεν είναι ότι απλά συνεργαστήκατε με μια κεντροαριστερή κυβέρνηση όλοι εσείς της ΔΗΜΑΡ κ Λυκούδη… Το κακό με εσάς είναι ότι αντί να βοηθήσετε να ενισχυθεί το κοπάδι στο οποίο ανήκατε «το ΣΥΡΙΖΑ» και απ’ το οποίο αποχωρήσατε για μια καρέκλα που νομίζατε ότι θα κόλλαγε στον πισινό σας για πάντα, βοηθήσατε να κρατηθεί στην εξουσία, μια δεξιά κυβέρνηση μειοψηφίας εντελώς αντίθετη από εσάς και μάλιστα υπογράφατε μαζί της και μαζί με τους άλλους –να μην πω τη λέξη- του ΠΑΣΟΚ και μνημόνια και νόμους κατά του λαού. Που κολλάγατε εσείς με αυτούς κύριοι;

    Δεν το ξέρατε κύριοι της ΔΗΜΑΡ ότι ο ι ψηφοφόροι σας, σας σιχάθηκαν και εσάς και το ΠΑΣΟΚ;… Δεν το ξέρατε κύριοι ότι τα πρόβατα που απομακρύνονται απ’ το κοπάδι τα τρώει ο λύκος!;… Γιατί δεν αποχωρούσατε απ’ την κυβέρνηση όταν έπρεπε…, όταν είδατε ότι δεν εισακούγεστε και απλά σας έλεγαν υπογράψτε εδώ, υπογράψτε εκεί, κάντε τούτο, κάντε τα’ άλλο και εσείς υπογράφατε σαν χαζά παιδάκια; Τώρα σας φταίει μόνο ο πρόεδρός σας; Εσείς που ήσασταν όταν συνέβαιναν όλα αυτά τα κακά κατά του Ελληνικού λαού κύριοι;

    Το χειρότερο για εσάς κύριοι της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ είναι ότι λερωθήκατε και βρωμάτε πολύ άσχημα. Αν ο Α. Τσίπρας κάνει καμιά κουταμάρα και σας δεχθεί ξανά να ενσωματωθείτε στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα βρωμίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ από εσάς και θα πατώσει.

    Ο λαός, ό κέντρο-αριστερός λαός, δεν κοιμάται πλέον, έχει ξυπνήσει, και δεν πρόκειται να ψηφίσει ποτέ υποψηφίους και κόμματα που έχουν υπογράψει την καταδίκη του λαού… Μόνο οι δεξιοί ψηφοφόροι το κάνουν αυτό και δεν ξεκολλάν απ’ τα κόμματά τους «αν και δεν είναι καθόλου κουτοί» και ο λόγος είναι είτε διότι τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και έχουν φανατιστεί, είτε διότι εξαρτώνται απ’ τα πολλά ρουσφέτια και φοβούνται μήπως και ξεβολευτούν.

    Εγώ πάντως νοιώθω πολύ άνετος που δεν ανήκω σε καμιά πολιτική παράταξη πλέον και μπορώ να ψηφίζω ελεύθερα χωρίς κανένα κόλλημα και πάθος οποιοδήποτε αριστερό κόμμα εκτός από ΔΕΞΙΑ και από το ΚΚΕ από όπου και έχω φύγει προ 25ετίας περίπου απ’ τα λάθη του Φλωράκη και της Παπαρήγας.
    Ο Μοναχικός Λύκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης