Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο πρωτοσέλιδο του «ΘΕΜΑτος» και η ανταπάντηση του «ΘΕΜΑτος»

Απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στο πρωτοσέλιδο του «ΘΕΜΑτος» και η ανταπάντηση του «ΘΕΜΑτος»



Ανακοίνωση-απάντηση στο σημερινό μας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, με τίτλο: «Θεοχάρηδες πάνω από τον πρωθυπουργό θα ελέγχουν τον προϋπολογισμό», εξέδωσε χθες αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών

Ανακοίνωση-απάντηση στο σημερινό μας πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, με τίτλο: «Θεοχάρηδες πάνω από τον πρωθυπουργό θα ελέγχουν τον προϋπολογισμό», εξέδωσε χθες αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η σύσταση Δημοσιονομικού Συμβουλίου στη χώρα μας δεν αποτελεί «σχέδιο των δανειστών», ούτε επιβάλλεται «με τρόπο ωμό από την τρόικα και τους δανειστές μας», και δεν ακολουθεί «τις δεσμεύσεις που μας επέβαλαν οι δανειστές».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι ότι βάσει της Κοινοτικής Οδηγίας 2011/85/EU (άρθρα 4, 5, 6), τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να ενημερώσουν ποιό Συμβούλιο/Φορέας θα παράγει τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προβλέψεις και να δημοσιοποιούν τη μεθοδολογία που ακολουθείται.

Επίσης, το Συμβούλιο θα πρέπει να παρέχει, εγκαίρως, προειδοποίηση σε περίπτωση απόκλισης των προβλέψεων του Προϋπολογισμού.

Ήδη 12 κράτη-μέλη έχουν σε λειτουργία ή έχουν θεσπίσει Δημοσιονομικά Συμβούλια, ενώ και τα υπόλοιπα είναι σε φάση σχεδιασμού.

Το γεγονός μάλιστα ότι η σύνθεσή του αποφασίζεται από εθνικά όργανα προκύπτει και από την ακολουθούμενη διαδικασία επιλογής των μελών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού από το υπουργείο Οικονομικών.

Από τον υπουργό Οικονομικών, το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταρτίζεται κατάλογος επικρατέστερων υποψηφίων, με βάση αξιοκρατικά κριτήρια.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επιλέγει τα μέλη του Συμβουλίου μεταξύ των περιλαμβανόμενων στον κατάλογο.

Τα μέλη του Συμβουλίου εγκρίνονται από την ειδική μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αντιλαμβάνεται συνεπώς κανείς ότι η επιλογή των μελών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου είναι καθαρά ελληνική υπόθεση». 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Από την ανάγνωση της ανακοίνωσης γίνεται φανερό ότι το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα. Το σημείο αιχμής του δημοσιεύματος είναι ότι «τα μέλη της νέας αρχής δημοσιονομικού ελέγχου ΔΕΝ λαμβάνουν οδηγίες από οποιονδήποτε κυβερνητικό φορέα ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό, ΙΔΙΩΣ (σ.σ. εννοείται η νέα Αρχή ελέγχου) δεν λαμβάνει οδηγίες από τη Βουλή, το υπουργικό Συμβούλιο, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών».

Δηλαδή, το θέμα δεν είναι πώς συγκροτείται το Συμβούλιο, αλλά πώς θα λειτουργεί και σε ποιον θα αναφέρεται όταν θα συγκροτηθεί. Και αυτό είναι ξεκάθαρο: θα λειτουργεί πάνω και πέρα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Ελληνικού λαού, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό! Άλλωστε και ο κ. Χάρης Θεοχάρης με περίπου την ίδια διαδικασία εξελέγη και τα προβλήματα άρχισαν αργότερα με τα γνωστά αποτελέσματα και τις πολιτικές συνέπειες. 

Ένα δεύτερο σημείο που παραβλέπει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είναι πως η δημιουργία του Συμβουλίου συνδέεται απολύτως με τις μεταμνημονιακές υποχρεώσεις ης χώρας μας, αφού στην σελίδα 4 της έκθεσης, την οποία αποκαλύπτουμε, σαφώς τονίζεται πως «οι δημοσιονομικοί κανόνες συμβάλλουν στη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, προσαρμογή και πειθαρχία, καθώς και στη διατήρηση των επιθυμητών δημοσιονομικών επιδόσεων μετά τη λήξη εκτάκτων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής».

Αντί λοιπόν κάποιοι να προσπαθούν να διαψεύσουν, ανεπιτυχώς, το ΘΕΜΑ ας δουν την ουσία του ζητήματος, γιατί με τις μεθόδους που ακολουθούν «δημιουργούν» τους νέους «Θεοχάρηδες», τους οποίους μετά τρέχουν να αντικαταστήσουν, καταβάλλοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και επιτρέποντας τις απαράδεκτες παρεμβάσεις των... Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης