Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Fitch: Ποιους παράγοντες ζυγίζει, εν όψει εκλογών, για την αναβάθμιση ή όχι της Ελλάδας - ρίσκο η πολιτική αστάθεια


Fitch: Ποιους παράγοντες ζυγίζει, εν όψει εκλογών, για την αναβάθμιση ή όχι της Ελλάδας - ρίσκο η πολιτική αστάθειαΠερισσότεροι -έστω και οριακά- είναι οι παράγοντες που μπορούν να επιδράσουν θετικά παρά αρνητικά στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας, όπως προκύπτει από σημερινό σημείωμα της Fitch, το οποίο εκδίδεται λίγες μέρες πριν από το επίσημο review της χώρας από τον οίκο, που είναι προγραμματισμένο για τις 23 Μαΐου.

Τρία στοιχεία επιδρούν θετικά και δύο αρνητικά στην ελληνική αξιολόγηση, δέκα ημέρες πριν από την επόμενη αναθεώρησή της


Σημειώνεται ότι η Fitch αξιολογεί τη χώρα με B- και δίνει σταθερές προοπτικές στην αξιολόγηση αυτή, την ώρα που στην Αθήνα καλλιεργούνται τους τελευταίους μήνες έντονες προσδοκίες για αναβαθμίσεις από τους ξένους οίκους, έπειτα και από την επιτυχημένη επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων.

Σημειώνεται ότι εκτός από την Fitch και η Standard & Poor's αξιολογεί την Ελλάδα με B-, ενώ η Moody's την κατατάσσει ακόμα χαμηλότερα, στο Caa3.
Όμως, όπως φάνηκε το τελευταίο διάστημα, οι οίκοι αξιολόγησης δεν επιθυμούν να βιαστούν σε μία αναβάθμιση που θα διαψευσθεί από τις εξελίξεις στις αγορές, αλλά αντίθετα επιλέγουν να ακολουθήσουν συντηρητική στρατηγική απέναντι στην Ελλάδα. Παρακολουθούν κυρίως τις πολιτικές εξελίξεις, όπου κατά την άποψη των ξένων εντοπίζεται αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εστία κινδύνου για τη χώρα, ενώ αναζητούν και τις ενδείξεις που θα επιβεβαιώνουν με πιο ασφαλή τρόπο την αναμενόμενη ανάκαμψη της οικονομίας, έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

Έτσι, το σημερινό σημείωμα της Fitch εντοπίζει τρεις παράγοντες που μπορούν να επιδράσουν θετικά στην αξιολόγηση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα  πρόκειται για:

* Το ενδεχόμενο μιας διατηρήσιμης οικονομικής ανάκαμψης που θα στηριχθεί στην καλή εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας και θα οδηγήσει σε αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ, ανάλογα με τη βιωσιμότητα του χρέους.

* Την περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή, σε συνδυασμό με μια ανανεωμένη προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις.

  • Μια διατηρήσιμη μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ και αποκατάσταση της πρόσβασης στις αγορές ομολόγων.
  •  
Αντίθετα, αρνητικά μπορεί να επιδράσουν στην αξιολόγηση της Ελλάδας οι εξής δύο παράγοντες:

* Τυχόν αποτυχία της οικονομίας να ανακάμψει, που θα οδηγήσει στην επανεμφάνιση δημοσιονομικών κενών στο ελληνικό πρόγραμμα.

* Μια ενδεχόμενη νέα πολιτική και κοινωνική αστάθεια, που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και θα υπονομεύσει το πρόγραμμα της τρόικας.
Η Fitch περιμένει ρυθμούς ανάπτυξης 0,5% φέτος και 2% το 2015 στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι το χρέος θα κορυφώσει στο 177,5% του ΑΕΠ φέτος και θα σημειώσει μικρή αποκλιμάκωση του χρόνου, στο 172,5%.

Οι αναλυτές προβλέπουν, επίσης, δημοσιονομικό έλλειμμα στο 2,2% του ΑΕΠ για το 2014 και στο 1,1% το 2015, με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών να εμφανίζει πλεόνασμα 0,2% και 0,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει ο οίκος, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε από το 10% που ήταν πριν από έξι μήνες σε επίπεδα χαμηλότερα του 7%. Πρόκειται για μια εξέλιξη με θετικές συνέπειες, τόσο στο κόστος χρηματοδότησης όσο και στο γενικότερο κλίμα, ωστόσο, η Fitch σπεύδει να αμφισβητήσει το κατά πόσο αυτή η μεγάλη αποκλιμάκωση στο κόστος δανεισμού αντανακλά μια εξίσου μεγάλη μείωση του πιστωτικού κινδύνου, τόσο στην περίπτωση της Ελλάδας όσο και σε εκείνες των υπόλοιπων χωρών της περιφέρειας.

Η Fitch τονίζει ότι τα δημοσιονομικά και οικονομικά ρίσκα στην Ευρωζώνη παραμένουν σημαντικά, και παρότι αυτά έχουν αλλάξει σημαντικά από το αποκορύφωμα της κρίσης, το καλοκαίρι του 2012, εντούτοις, αναμένεται να συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις αξιολογήσεις για αρκετά χρόνια.

“Παρόλα αυτά, εάν υποθέσουμε ότι το βασικό σενάριο των εκτιμήσεών μας δεν θα διαψευσθεί από αυτά τα ρίσκα, θα περιμέναμε να δούμε περαιτέρω αναβαθμίσεις αξιολογήσεων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα”, αναφέρεται. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Credit Suisse: Αυξημένη πολιτική αστάθεια εν όψει, ιδιαίτερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει υψηλά ποσοστά
12 Μάιος 2014
Citigroup: Πιθανές θεωρεί τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 43% των επαγγελματιών των αγορών
12 Μάιος 2014
Πώς η ψήφος επηρεάζει οικονομία και Χρηματιστήριο – Τι περιμένει την κυβέρνηση μετά τις εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης