Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Σάββατο 24 Μαΐου 2014

“Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες” Πρωτοβουλία Γιώργος Χατζημαρκάκης

Γ. Χατζημαρκάκης: «Υπερασπιζόμουν ελληνικά συμφέροντα με τη γερμανική φανέλα»

Γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δημιουργία ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, που θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο και μείωση της ανεργίας των νέων, είναι οι προϋποθέσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση, σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζημαρκάκη. Ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες», που πέρασε δέκα χρόνια στα έδρανα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ως ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας (FDP) και την Κυριακή διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, δηλώνει στο «kathimerini.gr» ανοιχτός σε συνεργασίες- πλην της Χρυσής Αυγής- ελεύθερος από κομματικές ταμπέλες και έτοιμος να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών.
- Τι καινούργιο φέρνουν οι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» σε σχέση με τα άλλα κόμματα που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές;
Πρώτα από όλα δεν κρατάμε κομματική ταμπέλα και δεν περιοριζόμαστε σε έναν ιδεολογικό χώρο. Μπορεί η λύση να έχει μια βάση Αριστερή, όπως για παράδειγμα κόβουμε χρήμα για να βγούμε από την κρίση. Μπορεί όμως καμία φορά η λύση να πηγάζει και από την φιλελεύθερη ιδεολογία. Το δεύτερο καινούργιο στοιχείο είναι ότι προσπαθούμε να περάσουμε αλήθειες και τεχνογνωσία. Είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία στην Ευρωβουλή κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρουσίας μου, ενώ το ευρωψηφοδέλτιό μας ξεχωρίζει από άλλα, επειδή συγκεντρώνει χρήσιμους κι όχι διάσημους. Για παράδειγμα, εγώ σέβομαι πάρα πολύ τον Θοδωρή Ζαγοράκη, χάρηκα πολύ όταν μας έκανε υπερήφανους με την κατάκτηση του Euro το 2004, όμως πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρειάζεται ανθρώπους με γνώση των ευρωπαϊκών υποθέσεων.
- Τι παραπάνω πιστεύετε ότι θα πετύχετε για την Ελλάδα που δεν καταφέρατε να πετύχετε ως ευρωβουλευτής εκπροσωπώντας το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων;
Πολλές φορές βρέθηκα στο ευρωκοινοβούλιο μόνος μου υπερασπιζόμενος με τη γερμανική φανέλα ελληνικά συμφέροντα. Οπως τότε που ήμουν μόνος στην ολομέλεια, όταν συζητήθηκε το θέμα των κλεμμένων Μαρμάρων του Παρθενώνα και των πολιτιστικών θησαυρών της Ελλάδας. Το καινούργιο λοιπόν που φέρνω είναι να διεκδικώ. Να κάνω δουλειά, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, να έχουμε δηλαδή έναν σκοπό και να τον υπηρετούμε. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα που πρέπει να ακουστούν δυνατά και να λέμε αλήθειες, οι οποίες δεν λέγονται.
- Υπάρχει θέση για την Ελλάδα στην Ευρώπη άνευ όρων;
Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ σημαντική. Ο ελληνικός πολιτισμός, είναι η μαγιά στη ζύμη του ευρωπαϊκού, χωρίς την ελληνική φιλοσοφία δεν θα υπήρχε αυτό που είναι σήμερα η Ευρώπη. Καλό θα ήταν να θυμόμαστε κάποιες βασικές αρχές από την Αρχαία Ελλάδα, με τις οποίες θα μπορούσαμε να γίνουμε πάλι πρότυπο δημοκρατίας στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο σκοπός, να γυρίσουμε στην ηθική της πολιτικής. Αναφορικά με τα οικονομικά της χώρας, χωρίς ένα μεγάλο κούρεμα, και χωρίς μια διαχειρισιμότητα και βιωσιμότητα του χρέους δεν γίνεται τίποτα, κι εδώ βλέπω μια κυβέρνηση που δεν διεκδικεί.
- Μπορεί η λιτότητα που εφαρμόζεται σε χώρες της Ευρώπης να αποδώσει μακροπρόθεσμα και ποια είναι η δική σας πρόταση ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική;
Δυστυχώς η Ελλάδα λόγω της λανθασμένης πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που προσπάθησαν να διαχειριστούν την κρίση έχει γίνει αποικία των δανειστών. Μπορεί τυπικά να έχει την προεδρία της Ε.Ε., όμως επί της ουσίας αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα. Γιατί πήρε η Ισπανία 100 δισ. ευρώ από το EFSF για να διασώσει τις τράπεζες χωρίς μνημόνιο, χωρίς τρόικα, χωρίς μαστίγιο; Γιατί η Ελλάδα πλήρωνε δύο χρόνια τεχνητά υψηλά επιτόκια; Επειδή δεν είχε κανέναν έλληνα πολιτικό, ο οποίος διεκδικούσε κάτι άλλο. Κι έτσι φτάσαμε στα ίδια ύψη του χρέους σήμερα, τα οποία είχαμε όταν ξέσπασε η δημοσιονομική κρίση. Αρα, όλες αυτές οι θυσίες για το τίποτα.
- Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ με οποιοδήποτε κόστος;
Ζήτημα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη προς το παρόν δεν υφίσταται. Για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνουν τέσσερα βήματα. Πρώτον, να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του χρέους τουλάχιστον κατά πενήντα χρόνια. Δεύτερον, να γίνει ένα γενναίο κούρεμα της τάξης του 50%, τρίτον, να υπάρξει μια άτοκη αποπληρωμή, γιατί το ύψος του επιτοκίου στο πρώτο Μνημόνιο ήταν άδικο και μόνο έτσι μπορεί να διορθωθεί, και τέλος να δημιουργηθεί ένα ταμείο ανάπτυξης, το οποίο παρουσιάστηκε από την κ. Μέρκελ όταν επισκέφτηκε την Αθήνα.
- Είναι αναγκαία η εποπτεία της τρόικας στην Ελλάδα;
Η τρόικα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής χωρίς σχέδιο. Μόνο και μόνο που το ΔΝΤ εντάχθηκε στην τρόικα είναι τεράστιο λάθος. Υπήρχαν φωνές στην Ευρώπη που δεν ήθελαν το ΔΝΤ, ο κ. Σόιμπλε ήταν κατά, εγώ ήμουν πάντα αντίθετος. Εμείς ζητάμε ένα ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, που θα ελέγχεται από το ευρωκοινοβούλιο, δεν χρειαζόμαστε πλέον το ESM και το EFSF, αυτά είναι δύο εργαλεία των δανειστών.
- Ποιος είναι ο πήχης που βάζετε στις ευρωεκλογές;
Ολοι ξέρουμε ότι το ποσοστό που πρέπει να πάρει ένα κόμμα για να έχει μια θέση στην ευρωβουλή είναι 4,7%. Αυτός είναι ο στόχος, να εκλέξουμε τουλάχιστον έναν ευρωβουλευτή, ίσως δύο ή τρεις ευρωβουλευτές.
- Ποιες θα είναι οι κινήσεις σας μετά την 25η Μαΐου;
Ο αληθινός αγώνας αρχίζει μετά. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει μεγάλο ζήτημα λόγω του χαμηλού ποσοστού που φαίνεται πως θα πάρουν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης. Εάν δεν φτάσουν το 25% μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε θα έχουμε μια κυβερνητική κρίση και θα πάμε σίγουρα σε μία διαδικασία μεταβατική. Εκεί οι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» θα παίξουν ρόλο, έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για το πώς θα μπορούσαμε να βγούμε από την κρίση, άλλα κόμματα, όπως το «Ποτάμι», και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ξεκάθαρες θέσεις. 
- Σκοπεύετε να κατεβείτε στις εθνικές εκλογές κι αν χρειαζόταν να συνεργαστείτε με κάποιο κόμμα, ποιο είναι πιο κοντά στη δική σας ιδεολογία;
Θα μείνουμε και θα κατέβουμε στις εθνικές εκλογές. Ηδη έχουμε μιλήσει με κάποια άλλα κόμματα, που ανήκουν στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Εχω έρθει σε επαφή στο παρελθόν και με άλλα κόμματα του κεντρώου χώρου. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους, εκτός από τη Χρυσή Αυγή και ανθρώπους του συστήματος.
-Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, αποφασίζουν ξαφνικά να πολιτευτούν. Είναι ίσως μια μόδα που θα περάσει;
Το βρίσκω πάρα πολύ καλό να εντάσσονται στην πολιτική άνθρωποι, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν αναζήτησαν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, αλλά πρέπει να είμαστε και λίγο προσεκτικοί. Οι δημοσιογράφοι είναι μέρος του πολιτικού συστήματος, έχουν ίσως και μεγαλύτερη ευθύνη από κάποιους πολιτικούς. Και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος είναι πολύ συμπαθητικός, έχει στη ζωή του αφήσει κάποια ίχνη πολιτικά. Θυμάμαι για παράδειγμα ότι έκανε μια εκπομπή με τον κύριο Μιχαλολιάκο, όταν αυτός δεν ήταν ακόμα τόσο γνωστός και μετά από αυτή την εκπομπή, η οποία παρουσίασε τον πρόεδρο και ιδρυτή της Χρυσής Αυγής ως τον καλό θείο της γειτονιάς, ανέβηκαν τα ποσοστά του.
-Ποιος είναι ο στόχος σας μακροπρόθεσμα για την Ελλάδα. Εχει ο ελληνικός λαός λόγους να πιστεύει σε ένα καλύτερο μέλλον;
Εγώ πιστεύω σε αυτήν τη χώρα, είναι μια από τις ωραιότερες με πολύ δημιουργικούς ανθρώπους, οι οποίοι ζητούν ένα πράγμα. Να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα ταλέντα τους, εντός κι όχι εκτός της χώρας. Ντρέπομαι και στενοχωριέμαι όταν σε μία επαρχιακή πόλη, όπως είναι η Καστοριά, η ανεργία στους νέους φτάνει το 72%. Είναι το ευρωπαϊκό ρεκόρ. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κατεβάσουμε τη νεανική ανεργία στο μηδέν. Είναι εφικτό και πρέπει να

 ================================================


Ιδρυτική διακήρυξη του Κόμματος “Έλληνες ευρωπαίοι πολίτες”  Πρωτοβουλία Γιώργος Χατζημαρκάκης

 

1.     Κρίσιμη επιλογή
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις μέχρι σήμερα. Πιο ισχυρή, βγήκε μόνο όταν ακολούθησε μεγάλους συμβιβασμούς που υπηρετούσαν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Αυτή τη στάση υπηρέτησαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι ηγέτες του παρελθόντος.

Σήμερα η πολιτική ηγεσία στην Ευρώπη ξεχνά τις παρακαταθήκες αυτές. Μόνο ένα ισχυρό, δημοκρατικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εκπροσωπεί τους πολίτες, μπορεί να σταθεί δυναμικά απέναντι στο Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να προωθήσει λύσεις με στόχο το τέλος της λιτότητας.
Οι ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου δεν αποτελούν χαμένη, ούτε χαλαρή ψήφο. Είναι μια κρίσιμη επιλογή των Πολιτών για το δρόμο που θα βαδίσει η Ευρώπη.

Η Πρόταση μας: Να επικεντρωθεί η καθημερινή ατζέντα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Ανεργία, υγεία, εκπαίδευση και ασφάλεια σε πρώτη προτεραιότητα. Στόχος ένα δυναμικό και διεκδικητικό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ενδιαφέρεται κυρίως για την επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για να γίνει αυτό απαιτείται να είναι ισχυρή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η φωνή αυτών των πολιτών που διεκδικούν μια καλύτερη Ευρώπη κι όχι τη διάλυσή της.

2.     Ευρώπη των μελών κι όχι των ισχυρών
Από το ξέσπασμα της κρίσης του ευρώ, η ισορροπία των δυνάμεων στο εσωτερικό της ΕΕ έχει μετατοπιστεί. Στο παρελθόν η Γαλλία υπήρξε στυλοβάτης του Νότου, στάση που εγκατέλειψε τα τελευταία χρόνια. Με τη δημοσιονομική κρίση αναπτύχθηκε μια μονομερής κυριαρχία της Γερμανίας και των Βόρειων Ευρωπαϊκών χωρών. Όμως η ευρωπαϊκή ιδέα οικοδομήθηκε στην αρχή της ισότητας και του σεβασμού. Ανεξάρτητα από την ισχύ του κάθε κράτους, η φωνή και η συμμετοχή του στηριζόταν στην ισότητα.
Αυτός ήταν ο μόνος δρόμος για την Ευρώπη στο παρελθόν και παραμένει ο μόνος δρόμος για το μέλλον. Η Ένωση μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν αισθάνονται όλοι οι εταίροι ότι έχουν ίσα δικαιώματα και συμμετοχή στη δίκαιη αναδιανομή των κερδών που προκύπτουν από την ίδια την ένωση.

Η Πρόταση μας: Επιστροφή στην αρχή της ισότητας των κρατών-μελών. H νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να ισχύσει εξίσου για όλους. Ειδικότερα, οι «μεγάλες» χώρες πρέπει να δείξουν επιτέλους περισσότερο σεβασμό και την έμπρακτη αλληλεγγύη τους για τα ασθενέστερα μέλη.

3.     Όλοι οι πολίτες της Ευρώπης έχουν τα ίδια δικαιώματα
Η εφαρμογή του μνημονίου στην Ελλάδα και τα μέτρα στην Κύπρο έδειξαν πως υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση των μικρών κρατών μελών σε σχέση με τις μεγάλες και ισχυρές χώρες. Μια τέτοια λύση δεν θα εφαρμοζόταν στη Γερμανία όπως ομολόγησε ο κ. Σόιμπλε, ή στην Ιταλία και στην Ισπανία όπου στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ μνημόνιο. Τα ισχυρά κράτη της ΕΕ εφαρμόζουν επώδυνες αλλαγές και τα μικρά κράτη δέχονται όλο και περισσότερες περικοπές. Το εγχείρημα δεν πέτυχε και η κρίση του ευρώ δεν επιλύθηκε. Συνεπώς, αυτή η πολιτική επιλογή είναι αδιέξοδη.

Όταν έχουμε χώρες διαφορετικών ταχυτήτων, έχουμε και πολίτες διαφορετικών κατηγοριών στην Ευρώπη. Ο καθένας έχει το ίδιο δικαίωμα στην εργασία, τη σύνταξη, την εκπαίδευση, την υγεία και την ασφάλεια, θεμελιώδη δικαιώματα που πρέπει να είναι απολύτως σεβαστά και από τις πολιτικές αποφάσεις που εφαρμόζονται.

Η Πρόταση μας: Για να σωθεί η Ευρώπη ή και η ζώνη του ευρώ δεν μπορεί να εφαρμόζονται περισσότερα δραστικά μέτρα στις πλάτες των “μικρών” κρατών μελών. Ταυτόχρονα, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται πλέον μεμονωμένα κράτη μέλη να κάνουν κατάχρηση στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς εις βάρος της ΕΕ στο σύνολό της δημιουργώντας προβλήματα, χωρίς να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Απαιτούμε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν ίσα δικαιώματα.

4.     Θέλουμε μια νέα, σαφή πορεία για το ευρώ
Η σταθερότητα του ευρώ απειλείται από τη συνεχώς αυξανόμενη αντίδραση των πολιτών που οφείλεται στις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αξιόπιστη, σταθερή πορεία του νομίσματος.

Η Πρόταση μας: Μια ταχεία ολοκλήρωση της οικονομικής και δημοσιονομικής ένωσης. Δεχόμαστε ότι τα σχέδια σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει να εξετάζονται και να εγκρίνονται από μια νόμιμη αρχή. Ωστόσο την ίδια στιγμή, θα πρέπει επίσης να υπάρχουν μηχανισμοί που να εμποδίζουν μεμονωμένα κράτη, που εκμεταλλεύονται μονομερώς τα επιτεύγματα της ΕΕ εις βάρος ολόκληρης της Ένωσης.
Ως εκ τούτου, η λύση για ένα ισχυρό και ισότιμο ευρώ για όλους βρίσκεται στην ταχεία ολοκλήρωση της οικονομικής και δημοσιονομικής ένωσης υπό τη σκέπη μίας νόμιμης αρχής, που δεν θα εκμεταλλεύεται μονομερώς τα μικρά κράτη-μέλη της ΕΕ και θα διανέμει ισάξια τα νομισματικά επιτεύγματα σε όλους.

5.     Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον
Η κρίση των τελευταίων ετών έχει αναδείξει ακραίες φωνές εθνικισμού που υποστηρίζουν τη διάλυση της Ευρώπης και την επιστροφή στα μοναχικά έθνη-κράτη. Με δεδομένες όμως τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και το γεγονός πως μόνο οι μεγάλες πολιτικές οντότητες έχουν μέλλον στο νέο περιβάλλον, χρειαζόμαστε μια διεκδικητική προσέγγιση για μια καλύτερη Ευρώπη.

Η Πρόταση μας: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όσους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης στηρίζουν και παλεύουν για την προοπτική μιας Ενωμένης Ευρώπης της αλληλεγγύης, του αλληλοσεβασμού, των κοινών αξιών και των ίσων ευκαιριών. Η άκριτη εφαρμογή ιδεολογημάτων στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί το δούρειο ίππο για την καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικής και ανθρωπιστικής αρχής που μας κληροδότησε διαχρονικά ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, όπως αποτυπώνεται σε όλες του την ιστορία.

Μια τολμηρή, αλληλέγγυα ανάπτυξη της Ένωσης με περισσότερη ολοκλήρωση και κοινή εργασία σχετικά με τα προβλήματα, σύμφωνα με το σύνθημα “Ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα για να γίνει καλύτερη η ΕΕ”.

 ================================================


Τα ονόματα των Υποψηφίων Ευρωβουλευτών που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο των “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών”


Όλα τα ονόματα των Υποψηφίων Ευρωβουλευτών που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο και στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο “Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες – Πρωτοβουλία Χατζημαρκάκη”, για τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Τα ονόματα παρουσιάζονται κατά αλφαβητική σειρά

  • Ατσαλάκης Μιχάλης, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου “Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών”. Ζει και εργάζεται στο Λασίθι.

  • Βογιατζάκης Μανώλης, Πρόεδρος “Ένωσης Συνταξιούχων Ελλάδας”, Αντιπρόεδρος ΟΣΤΟΕ. Ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Χανιά.

  • Βουγιούκαλου Ελένη, Πρόεδρος Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Κρήτης. Ζει και εργάζεται στα Χανιά.


  • Βούλγαρης Δημήτριος του Κωνσταντίνου, αρχαιολόγος – software developer ζει και εργάζεται στον Αχινό Στυλίδας, Φθιώτιδας.

  • Γκέρτσου Ιωάννα-Μαρία, Ψυχολόγος. Ιδρυτής και Πρόεδρος της Σχολής Σκύλων – Οδηγών Τυφλών “Λάρα”. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


  • Ιωαννίδου - Μουζάκα Λυδία, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών – Γυναικολόγος Μαστολόγος, Εθνικός Εκπρόσωπος για τον καρκίνο και τα κέντρα Μαστού στην Ε.Ε. Ζει στην Αθήνα και κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη.

  • Καλοχέρη Ράνια, Ιδιωτική Υπάλληλος μέλος του Δικτύου Πρόνοιας Ερυθρού Σταύρου. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και κατάγεται από τη Θεσσαλία.

  • Καραγιάννη Καλιρρόη του Πέτρου, ιδιωτική υπάλληλος, γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

  • Κοντός Σπυρίδων του Δημητρίου, τεχνολόγος τροφίμων, Πτυχιούχος ΑΤΕΙ, γεννήθηκε στο Πειραιά, ζει και εργάζεται στην Αθήνα.


  • Κωνσταντινίδου Μιράντα. Τοπογράφος Πολιτικός Μηχανικός. Ζει στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Τιφλίδα Γεωργίας.



  • Νιάτσικας Δημήτριος του Γεωργίου, ακτιβιστής εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας του Οικολογικού Εισιτηρίου, κατάγεται από Αθήνα και ζει στο Μαραθώνα Αττικής.

  • Νταντινάκη Στέλλα, σύζυγος Νικολάου, το γένος Κωνσταντίνου και Αναστασίας Οριακλή, οικοκυρά, κατάγεται από τις Σέρρες, ζει στη Νέα Πέραμο Δήμου Παγγαίου Καβάλας.

  • Ξενογιάννης Χαράλαμπος (Χάρης) του Ηλία, ελεύθερος επαγγελματίας - αναλυτής πληροφοριακών συστημάτων, κατάγεται από την Αθήνα και τον τελευταίο καιρό ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες.


  • Παλαιολόγος Γεώργιος του Τιμολέοντος, οικονομολόγος, καθηγητής Πανεπιστημίου στη Μεγάλη Βρετανία, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και ζει στο Πετρί Πέτρας Λέσβου.

  • Παυλάκης Μάνος. Επιστημονικός Συνεργάτης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Πρόεδρος Youthnet Hellas. Ζει στην Αθήνα και το Ηράκλειο.

  • Πετράκη Δαμασκηνή (Ινώ) του Στυλιανού, σύμβουλος επιχειρήσεων, κατάγεται από την Κάντανο και ζει στα Χανιά.

  • Πετρόπουλος Αργύριος του Μιχαήλ, δικηγόρος, νομικός σύμβουλος της εκκλησίας της Ελλάδος, κατάγεται από το Αίγιο και ζει στην Αθήνα.

  • Πολίτη Λίλα, marketing manager μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας. Ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τα Επτάνησα.

  • Σίγμα Μαρία του Βασιλείου, επιχειρηματίας, import – export broker. Ζει στην Αθήνα και κατάγεται από τον Έβρο.

  • Σκοπελίτης Νικόλαος του Σταύρου, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδρυτής του κόμματος “Μέλλον των Ελλήνων”. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, κατάγεται από την Εύβοια και ζει στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου Ευβοίας.

  • Τασιόπουλος Παναγιώτης του Θωμά, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Ιδρυτής του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Κατάγεται από την Καρδίτσα.

  • Τζάνας Κωνσταντίνος του Πέτρου, στατιστικός, ελεύθερος επαγγελματίας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

  • Τσάρου - Δίπλα Μερσίνη του Αλέξανδρου, φοροτεχνικός, κατάγεται από Αθήνα και ζει και εργάζεται στο Περιστέρι Αττικής.

  • Φουρτουνίδης Στέφανος, Δικηγόρος. Γ.Γ. Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής. Ζει στην Αθήνα και κατάγεται από την Ημαθία.



ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης