Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πολύ σκληρός για να.... φύγει ο Στουρνάρας

Ο πόλεμος νεύρων-δηλώσεων θορυβεί τον Σαμαρά και προκαλεί ανησυχεί την τρόικα

Πολύ σκληρός για να.... φύγει ο Στουρνάρας«Δεν φεύγω, που να πάω», έλεγε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε πηγαδάκια τον Απρίλιο που μας πέρασε. Τα σενάρια απομάκρυνσης του κ. Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών και μετακίνησής του στην Τράπεζα της Ελλάδος διαδίδονται εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Όμως, ο κ. Στουρνάρας απαντούσε με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να αφήσει το «νευραλγικό» του πόστο. Η βεβαιότητα του κ. Στουρνάρα και η μη παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά προκαλούσαν τις έντονες αντιδράσεις των «γαλάζιων» στελεχών, για τα οποία ο «τσάρος της οικονομίας» είναι το κόκκινο πανί. Και μπορεί ο κ. Σαμαράς να κατάφερε να κατευνάσει-για λίγους μήνες-τις εσωτερικές αντιδράσεις, όμως μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές οι φωνές που θέλουν τον κ. Στουρνάρα να αποχωρεί από το υπουργείο δυναμώνουν οι φωνές αμφισβήτησης και πυροδοτείται το εσωκομματικό μέτωπο.

«Θύμα» του ανασχηματισμού
Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του επικείμενου ανασχηματισμού. Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών πυροδότησαν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό: Από τη μία, οι βουλευτές της ΝΔ συνδέουν τα «πεσμένα» ποσοστά του κόμματος με την πολιτική που ακολουθεί ο κ. Στουρνάρας. Βέβαια, τα εκλογικά αποτελέσματα είναι μόνο η αφορμή, αφού ο κ. Στουρνάρας δεν είναι αποδεκτός στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ και ο κ. Σαμαράς δέχεται διαρκώς εισηγήσεις για την αντικατάστασή του.

Από την άλλη, μετά τα-μη αναμενόμενα-ποσοστά που έλαβε η Ελιά, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, στις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος θα έχει τον πρώτο λόγο στον ανασχηματισμό και τις μετακινήσεις.
Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς αν και θέλει να μην προκαλέσει αναταραχές στο εσωτερικό του κόμματός του, η τρόικα είναι αντίθετη με τη μετακίνηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ. Το κλίμα διεθνώς δεν σηκώνει αλλαγές στο πλέον νευραλγικό υπουργείο καθώς θα επιστρέψει ο φόβος και η ανασφάλεια απειλώντας τα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής. Κλειδί για το μέλλον κ. Στουρνάρα είναι οι εξελίξεις στην ΤτΕ, δηλαδή αν θα μετακινηθεί ο Γιώργος Προβόπουλος.

Ο κ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, εμφανίζεται ενοχλημένος για τη στάση κομματικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που του αποδίδουν ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Στενοί συνεργάτες του κ. Στουρνάρα επιβεβαίωναν χθες, την έντονη  δυσφορία του για τα πυρά που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από -παλαιούς και όψιμους- επικριτές του. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε και ήρθε σε επαφή μαζί του. Πάντως, από την επομένη κιόλας των εκλογών ο κ. Στουρνάρας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την τρόικα, κανονίζοντας τις επόμενες επαφές με τους επικεφαλής στην Αθήνα.

Επικρατέστερα σενάρια
Τα πιθανά σενάρια μετακίνησης του κ. Στουρνάρα είναι δυο: Το επικρατέστερο είναι αυτό της τοποθέτησης του στη θέση του διοικητή της ΤτΕ στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου. Ο κ. Στουρνάρας ερωτώμενος γι αυτό το σενάριο ναι μεν δεν το διέψευσε το ενδιαφέρον του, αλλά δεν απάντησε θετικά. Αρκέστηκε να παραπέμψει τους δημοσιογράφους στις αποφάσεις του κ. Σαμαρά. Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για παράταση της θητείας του κ. Προβόπουλου για έξι μήνες έως ένα χρόνο, όλο και πληθαίνουν. Στην παραμονή του κ. Προβόπουλου στη θέση του διοικητή της ΤτΕ είναι σύμφωνος και ο κ. Βενιζέλος.

Το δεύτερο σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες, χωρίς όμως να έχει μεγάλη ανταπόκριση, είναι αυτό που θέλει τον κ. Στουρνάρα να σχεδιάζει μια ενδεχόμενη «ηρωική έξοδο» από το υπουργείο και να εκφράζει την επιθυμία για μια θέση στην επόμενη ευρωπαϊκή επιτροπή. Και εκεί αναμένεται να υπάρξουν συγκρούσεις, καθώς για την θέση αυτή προορίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη. Το σενάριο αυτό συναντά σοβαρές πολιτικές δυσκολίες, προκαλώντας παράλληλα εσωκομματικές αντιδράσεις.

Πάντως, το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κ. Στουρνάρα έχει-σχεδόν-«κλειδώσει». Είναι ο στενός σύμβουλος του κ. Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου είναι από τους πλέον στενούς  συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και έχει συμμετάσχει σε όλες τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ παράλληλα διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ
Η πιθανή τοποθέτηση του κ Στουρνάρα στην θέση του διοικητή της ΤτΕ, πυροδοτεί μια νέα κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης  και του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κουμουνδούρου είναι αντίθετη με την τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ και θεωρεί τον ΥΠΟΙΚ ακατάλληλο γι αυτή  τη θέση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σήμερα ερώτηση στην Βουλή, με την οποία υποστηρίζει πως ελέγχεται για μια σειρά από αποφάσεις και παραλείψεις που σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης