Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Goldman Sachs: Αυξημένο το «πολιτικό ρίσκο» των ευρωεκλογών για Ελλάδα

«H ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μια συγκρουσιακή σχέση με τους θεσμούς της ευρωζώνης»

Oι ευρωεκλογές της Κυριακής αυξάνουν το πολιτικό ρίσκο σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης και ειδικότερα στην Ελλάδα, επισημαίνει σε σημείωμα προς τους πελάτες της η Goldman Sachs.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πιέσεις στα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης, κυρίως στην Ιταλία αλλά και στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs οι πιέσεις αυτές είναι αναμενόμενες σε αγορές όπου έχει πραγματοποιηθεί ήδη ένα μεγάλο ράλι και οι αποδόσεις έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ωστόσο, τις αποδίδουν πρώτον, στα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ των χωρών της ευρωζώνης και δεύτερον, στο αυξημένο πολιτικό ρίσκο των ευρωεκλογών της Κυριακής, το οποίο συνδέεται με την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών.

Οι ευρωεκλογές επαναφέρουν στο επίκεντρο το πολιτικό ρίσκο, τονίζει η Goldman Sachs, καθώς, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης μπορεί να προέλθει από δύο εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία όπως τονίζει δεν είναι πολύ πιθανά:

1. Το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσει κάτω από το 6% των ψήφων. Μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε άμεσα ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα και θα οδηγούσε σε παραιτήσεις βουλευτών και μείωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεδομένης της ισχνής πλειοψηφίας της κυβέρνησης στο σημερινό κοινοβούλιο, μια φυγή βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ θα αύξανε σημαντικά τον κίνδυνο για τη διενέργεια εκλογών πριν το καλοκαίρι του 2016.

2. Μια εντυπωσιακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό πάνω από 30% και διαφορά μεγαλύτερη του 3% από τη Νέα Δημοκρατία. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα έδινε έρεισμα στον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει ότι ο ελληνικός λαός θέλει άμεσα αλλαγή κυβέρνησης. Ταυτόχρονα θα ενίσχυε την αυτοπεποίθηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα αύξανε τις πιθανότητες να κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο του 2015. Για την εκλογή οποιουδήποτε υποψηφίου απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Αν, σημειώνει ο διεθνής οίκος, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει μεγάλο ποσοστό στις ευρωεκλογές, το πιθανότερο είναι ότι η επιλογή Προέδρου θα οδηγήσει σε βουλευτικές εκλογές.

Η Goldman Sachs διευκρινίζει πως δεν θεωρεί ότι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει ριζικά το μακροοικονομικό τοπίο στην Ελλάδα. Σε αυτό το τελευταίο στάδιο του ελληνικού προγράμματος, με την ύφεση να μειώνεται, την κυβέρνηση να εκδίδει ομόλογο και να επιτυγχάνει πρωτογενές πλεόνασμα, θα είναι προς το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει εκτεταμένες συγκρούσεις με την ευρωζώνη και να αναζητήσει λύσεις εντός του σημερινού πλαισίου, εκτιμά ο διεθνής οίκος.

Ωστόσο, η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να εκφράζει μια συγκρουσιακή σχέση με τους θεσμούς της ευρωζώνης και τις διεθνείς συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση, η μετάβαση προς μια πιο πραγματιστική πολιτική θα είναι πιο δύσκολη αν εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στην έκθεση.

Ως εκ τούτου, οι εκλογές σε αυτό το χρονικό σημείο θα οδηγήσουν τις αγορές να αποτιμήσουν και πάλι το ρίσκο στα ελληνικά ομόλογα και μετοχές. Οι αποδόσεις των ομολόγων θα αυξάνονταν και οι μετοχές θα υποχωρούσαν, γράφει η Goldman Sachs.

Εκτιμά όμως πως οι εκλογές θα μπορούσαν να έχουν και θετικές επιπτώσεις. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της Κυριακής είναι ισορροπημένο, θα αποδειχθεί καταλύτης για να ξεκινήσει ένας εσωτερικός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν η ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων απαιτεί και μια στροφή προς πιο μετριασμένες θέσεις και πραγματιστικές λύσεις. Μια τέτοια στροφή θα εξαφάνιζε εξ ολοκλήρου το ρίσκο Grexit και θα βοηθούσε τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να υποχωρήσουν κάτω από τα σημερινά επίπεδα του 6,8%.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης