Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Από το “Mitsotakis's effect” στη μεγάλη κατρακύλα



Σε δύο εβδομάδες εξανεμίσθηκαν 6,2 δισ. στο ΧΑ, οι τράπεζες έχασαν 24%! Πιέσεις και στα ομόλογα

Με οδυνηρό τρόπο οι επενδυτές διαπιστώνουν τώρα πόσο αβάσιμες ήταν οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί, ότι η ανάδειξη μιάς κυβέρνησης “φιλικότερης” προς το επιχειρείν και τις επενδύσεις θα οδηγούσε τη χρηματιστηριακή αγορά σε μεγάλη άνοδο – αν όχι σε ράλι διαρκείας, ένα “Mitsotakis's effect”,όπως το χαρακτήριζε το Bloomberg.

Μετά τα σκαμπανεβάσματα των πρώτων μετεκλογικών εβδομάδων κι ενώ το χρηματιστηριακό κλίμα επιδεινώνεται διεθνώς, το ΧΑ έχει πάρει την κατιούσα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ανακάμπτουν απομακρυνόμενες από τα ιστορικά χαμηλά και τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια καταγράφουν μεγάλες βραχυχρόνιες απώλειες.

Μέσα στον Αύγουστο, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, ο τραπεζικός δείκτης έχει χάσει 24%, με ορισμένες μετοχές του κλάδου να υποχωρούν έως και 37%(!), ενώ οι απώλειες του ΓΔ υπερβαίνουν το 11%.
Η πτώση αυτή "μεταφράζεται" σε μείωση της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας των μετοχών περίπου κατά 6,2 δισ. ευρώ! Αυτό το ποσό "εξατμίσθηκε" από τα χαρτοφυλάκια και τους επενδυτικούς λογαριασμούς σε λιγότερες από δέκα ημέρες χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Κυβέρνηση χωρίς... μαγικό ραβδί

Διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές ξένων οίκων διαπιστώνουν τώρα ότι ανεξάρτητα από τις προθέσεις και τις προεκλογικές επαγγελίες της, η κυβέρνηση όχι μόνον δεν έχει το “μαγικό ραβδί” για να αλλάξει την οικονομική πραγματικότητα και να οδηγήσει τη χώρα σε γρήγορη ανάπτυξη, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές δυσκολίες, προσπαθώντας να διαμορφώσει και να υλοποιήσει ένα υποτυπώδες πρόγραμμα.

Τα μεγάλα προβλήματα στο μέτωπο των κόκκινων δανείων και των τραπεζών παραμένουν, για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων υπάρχουν αμφιβολίες,  οι δανειστές επιμένουν σε τήρηση των συμπεφωνημένων, το θέμα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων παραμένει ανοικτό.

Η διεθνής συγκυρία και τα ομόλογα

Στους εσωγενείς αρνητικούς παράγοντες προστίθεται η επιδείνωση της διεθνούς συγκυρίας, που οδηγεί τα χρηματιστήρια σε πτωτική τροχιά, επιταχυνόμενη από τις μετακινήσεις κεφαλαίων προς ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Η συνεχιζόμενη διελκυστίνδα του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας ρίχνουν βαριά σκιά στα χρηματιστήρια – και το ΧΑ δέχεται τις αρνητικές επιδράσεις.

Το ανησυχητικό είναι ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν ακολουθούν την τάση των ευρωπαϊκών και δεν επωφελούνται από την μετακίνηση κεφαλαίων σε τίτλους σταθερής απόδοσης.
Ενώ λοιπόν τα γερμανικά κατέγραφαν σήμερα νέα ιστορικά ρεκόρ και όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κρατικά χρεόγραφα ενισχύονταν, τα ελληνικά παρέμεναν υπό πίεση. Οι τιμές τους ανέκαμπταν ελαφρώς και οι αποδόσεις τους υποχωρούσαν κατά 1-2 μονάδες βάσης, παραμένοντας όμως μακριά από τα ιστορικά χαμηλά τους.

Μετοχές και δείκτες

 Στο χρηματιστήριο οι βραχυχρόνιες προοπτικές γίνονται πλέον πλέον εξαιρετικά αβέβαιες. Η σημερινή μεγάλη πτώση επιβαρύνει το ψυχολογικό κλίμα, διαψεύδοντας προσδοκίες και προβλέψεις. Εντονες ανησυχίες προκαλεί  και η εξαιρετικά αρνητική εικόνα των μεγάλων διεθνών αγορών, που καταγράφουν σήμερα δραματικές απώλειες (DAX -2,10%, Dow Jones -1,6% αυτή την ώρα).

Στην ελληνική αγορά, στο "μάτι του κυκλώνα" βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, που παραμένουν υπό πίεση πολλές μέρες. Σήμερα ξεκίνησαν με μικρά κέρδη και κινήθηκαν πτωτικά καθ' όλη τη διάρκεια των συναλλαγών, κλείνοντας στα χαμηλά ημέρας.

Ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης  έγραψε αρχικά +2,54% και εν συνεχεία "βούτηξε" στο κόκκινο, τερματίζοντας με -5,84%.

Σε παράλληλη καθοδική πορεία όλοι οι βασικοί δείκτες. Ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στο απόλυτο χαμηλό ημέρας, υποχωρώντας κατά 2,40% στις 798,89 μονάδες. Διέσπασε ετσι διαδοχικές στηρίξεις και βρίσκεται πλέον στην κόψη του ξυραφιού, στο ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων που μπορεί να αποδειχθεί ισχυρή στήριξη. 
Ο FTASE25 έχασε  2,69% κλείνοντας στις 1.964,29 μονάδες.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης μόνον δύο διατήρησαν θετικό πρόσημο: ΕΧΑΕ +0,5%, Φουρλής +0,4%.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν οι τράπεζες: Εθνική -7,7%, Eurobank 6,9%, Πειραιώς -6,5%, Alpha Bank -3,6%.

Στα εμποροβιομηχανικά blue chips Σαράντης -4,1%, Μυτιληναίος και Lamda -3,3%, Αegean -3%, ΔΕΗ -2,8%, Jumbo -2,4%, Ελλάκτωρ -2,2%, Coca-Cola -2%.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης