Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σκηνικό προ πτώσης Γ.Παπανδρέου με "φόβο πραξικοπήματος" φτιάχνει εγχώριος και διεθνής Τύπος: Πού το πάνε;


Στο υποτιθέμενο πραξικόπημα των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων κατά της εγχώριας κυβέρνησης εστιάζουν σήμερα το ενδιαφέρον τους ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως η αμερικανική εφημερίδα Washington Post και το ABC το οποίο αναδημοσιεύει ρεπορτάζ του Associated Press στο οποίο αναφέρεται η λέξη "πραξικόπημα". 

 (ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Πρόκειται για κορύφωση του χθεσινοβραδινού και σημερινού ορυμαγδού αντίστοιχων δημοσιευμάτων σε ελληνικές ιστοσελίδες, blogs και αναφορές στα τηλεοπτικά κανάλια, με επικέντρωση στην έκτακτη συνεδρίαση αρεοπαγιτών για το ζήτημα.)

Στην ιστοσελίδα της η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή κείμενο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο το οποίο προέτρεπε τους πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα επισημαίνει πως τα επίπεδα της φτώχειας στη χώρα έχουν ανέβει «επικίνδυνα», όπως και η ανεργία, με αποτέλεσμα  κάποιες ομάδες να επιζητούν την ανατροπή της κυβέρνησης.

Η Washington Post αναφέρεται επίσης στην ΚΕΕΔ, σημειώνοντας ότι η Ένωση των εφέδρων των Ειδικών Δυνάμεων και στο παρελθόν είχε ταχθεί κατά των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, ενώ είχε πραγματοποιήσει και ένστολη πορεία διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα.

(ΠΗΓΗ: http://www.newsbomb.gr/)

ΣΧΟΛΙΟ Α.Α.: Δεν μας ενδιαφέρει το ανύπαρκτο περιεχόμενο της κατασκευασμένης αυτής απειλής, αλλά η κατασκευή της απειλής αυτή καθ'αυτήν. Μας κάνει εντύπωση η ομοιότητα του σκηνικού που καλλιεργήθηκε στα μέσα και τα τέλη του Οκτωβρίου του 2011. Τότε ήταν που κορυφαία διεθνή αλλά και ολιγάριθμα εγχώρια -εννοείται διαπλεκόμενα- ΜΜΕ ψέλλιζαν κάποιες σεναριακές μπαρούφες περί επικείμενου πραξικοπήματος στη χώρα. Μάλιστα οι πληροφορίες αυτές συνδέθηκαν εκ των υστέρων με την θαρραλέα και παραδειγματική διακοπή της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη (και των πανελλαδικών αναταραχών σε όλη την επικράτεια), για να έρθει περίπου έναν χρόνο αργότερο η σεσημασμένη σκουπιδοφυλλάδα του λαμπρακιστάν (Β-Λ-ήμα) να μιλήσει ξεκάθαρα για συνομωσία του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Φραγκούλη Φράγκου η οποία εντέλει κατέπεσε (το ότι ο ίδιος άνθρωπος στη συνέχεια υπουργοποιήθηκε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου δεν φαίνεται να διατάραξε τα ευφάνταστα σενάρια του Λαμπρακιστάν).

Πέρα από τα μυθεύματα, οι εξελίξεις απέδειξαν ότι όλη αυτή η τρομολαγνική σεναριολογία είχε έναν και μόνο στόχο: την καθαίρεση του χρησιμοποιημένου και "τελειωμένου" πολιτικά Gap και την αντικατάστασή του από τον δήθεν "υπερκομματικό" Παπαδήμο, ενόψει της πρώτης επίσημης πτωχευτικής διαδικασίας του PSI (με ό,τι αυτή θα επέφερε ως τέτοια). Τότε, βέβαια, και αφού είχε δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα στα δεσμά των Μνημονίων και των τεχνητώς διογκωμένων ελλειμμάτων και χρεών, του ήρθε απανωτά η "φαεινή ιδέα" περί..."δημοψηφίσματος", κάτι που αποτέλεσε την καταλληλότερη αφορμή για την καθαίρεσή του και την απαλλαγή της χώρας από την επαίσχυντη διακυβέρνησή του, η οποία όμως δυστυχώς αντικαταστάθηκε από ίδιες ή και ακόμα χειρότερες εκφάνσεις.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, οι ψίθυροι και οι φημολογίες θυμίζουν εν πολλοίς την τότε κατάσταση. Το κλίμα επιτείνεται από μία επίσης φρέσκια σεναριολογία που θέλει τους χρυσαυγίτες βουλευτές να παραιτούνται για να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές τοπικές εκλογές ή ακόμα και σε πρόωρες εθνικές. Αυτό, βέβαια, θα ήταν ευχής έργον αφού θα δινόταν μία μοναδική ευκαιρία απαλλαγής από την κατοχική ληστοσυμμορία Σαμαρά, όμως η διασύνδεση των δύο σεναρίων προβληματίζει σε σχέση με τις προθέσεις κέντρων και παράκεντρων. Συμπληρωματικά επισημαίνουμε ότι, όπως πρόπερσι επίκειτο το PSI, έτσι και τώρα βρισκόμαστε προ των πυλών μίας νέας ισοπεδωτικής πράξης ελεγχόμενης πτώχευσης που συνεπάγεται νέο επαχθές Μνημόνιο και μάλιστα -αν επισυμβεί με άμεσο κούρεμα χρέους και όχι απλά με μειώσεις επιτοκίων και επιμηκύνσεις- θα συμπεριλαμβάνει και την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, το κούρεμα ΟΛΩΝ των ελλαδικών τραπεζικών καταθέσεων.

Εφόσον, λοιπόν, έχουμε μία επανάληψη του 2011, μένει να δούμε πού το πάει η μνημονιακή μαφία: σε μία βελούδινη καθαίρεση του Σαμαρά που θα οδηγήσει και πάλι σε λύση α λα Παπαδήμο ή σε πρόωρες εκλογές; Το δεύτερο -ως ελπιδοφόρο για τον λαό- φαντάζει δύσκολο, πιθανότατα το πάνε για το πρώτο, οπότε η παλλαϊκή επαγρύπνηση και αντίδραση είναι επιβεβλημένη. Επίσης, εκλείπει προς το παρόν η αφορμή τού στυλ "δημοψηφίσματος α λα gap", η οποία ίσως αυτή τη φορά εκδηλωθεί με κενό λεονταρισμό του προσκυνημένου Σαμαρά σε κάποια από τις απαιτήσεις της τρόικας (ίσως στο ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης