Κυλιόμενο κείμενο

Προτού τα μάτια μπορέσουν να δουν, => Πρέπει να έχουν μάθει να μη δακρύζουν!... Προτού τo αφτί μπορέσει ν ‘ακούσει,=> Πρέπει να έχει χάσει την ευαισθησία του!... Προτού η φωνή μπορέσει να μιλήσει,=> Πρέπει να έχει γίνει ανίκανη να πληγώσει!... Προτού η καρδιά μπορέσει ν’ αγαπήσει,=> Πρέπει να έχει μάθει να μην πονάει!... Μόνο τότε τα μάτια θα μπορούν να δούνε την αλήθεια, το αυτί να την ακούσει, η καρδιά να αγαπήσει κάθε κρίκο της αλυσίδας του μικρόκοσμου, και η γλώσσα θα μπορεί να μιλήσει χωρίς να πληγώσει ούτε έναν απ' αυτούς τους κρίκους του μικρόκοσμου. "Μοναχικός Λύκος" - Μιχάλης I. Γκουντέβενος

Αποποίηση ευθύνης...

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… , => Δεν ήμαστε δημοσιογραφική σελίδα, και ως εκ τούτου δεν επαληθεύουμε τα θέματα, απλά κάνουμε αναμετάδοση θεμάτων, ειδήσεων, videos, κλπ. και όχι ρεπορτάζ. Για παράπονα, ενστάσεις ή αντιρρήσεις απευθυνθείτε στην ΕΝΕΡΓΗ πηγή της είδησης που υπάρχει στο τέλος κάθε Ανάρτησης και κάθε θέματος (Ο διαχειριστής: Μιχάλης I. Γκουντέβενος)

''Πάμε στοίχημα''

Αγαπητοί αναγνώστες

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ… , => Στείλτε τις απόψεις σας, την ιστορία σας, το θυμό σας, τα παράπονά σας, τα δικάσας θέματα στο email μας: mc-goud@hotmail.com, και εμείς θα τα δημοσιεύσουμε... ( δεν χρειάζεται να εγγραφείτε!...) (Μιχάλης I. Γκουντέβενος - Διαχειριστής)...

Σχόλια από "Μοναχικός Λύκος"


Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" θεωρεί αυτονόητο ότι όλοι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα σχολιασμού, κριτικής και ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θα θέλαμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν θα δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, ή υβριστικού, ή προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές μας, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Οπότε, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η σελίδα "Μοναχικός Λύκος" δεν θα δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον εκάστοτε συντάκτη τους και το περιεχόμενό τους δε συμπίπτει κατ' ανάγκην με την άποψη της σελίδας μας.


Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Eπιθετικός ο Τσίπρας για την Δωδώνη
«Είναι πλιάτσικο, όχι επένδυση»

Στην κορυφή της επικαιρότητας διατηρείται το θέμα της «Δωδώνης». Παρότι ακόμα δεν έχει γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, οπότε και οι επισκέψεις των εκπροσώπων των αγοραστών (επιστρέφουν σήμερα στα Γιάννενα) δεν έχουν ακόμα ουσιαστικό χαρακτήρα, ο ερχομός του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα και η επίσκεψή του στη γαλακτοβιομηχανία, έδωσε νέα «ώθηση» σε όσους αντιδρούν στην πώλησή της.

«Είναι συμβολική, αλλά και ουσιαστική η επίσκεψη» είπε ο κ. Τσίπρας μπαίνοντας στο προαύλιο της «Δωδώνης» όπου τον περίμεναν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, αρκετοί κτηνοτρόφοι, αλλά και στελέχη της αυτοδιοίκησης και συνεταιριστές, αρκετοί εξ αυτών προερχόμενοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ως τελευταίο πολιτικό «στίγμα».

Στο μικρόφωνο που στήθηκε στο χώρο φορτοεκφορτώσεων, δίπλα στο κυλικείο, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηπείρου Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης καλοσώρισε τον κ. Τσίπρα ο οποίος δίπλα του άνοιγε το iPad με τις σημειώσεις του, κάνοντας μια αναδρομή σε ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα και επαναλαμβάνοντας το αίτημα να τηρηθεί το καταστατικό της «Δωδώνης» που ουσιαστικά καθιστά άκυρη την αγοραπωλησία με τη Strategic Investments με «πρόσοψη» τη Simos food. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Λύτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλαπλές έδρες της επενδυτικής εταιρίας που αγοράζει τη «Δωδώνη», μια εξ αυτών και στις Παρθένες Νήσους και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ότι «οι δυνάμεις που εκπροσωπείτε μπορούν να αποτρέψουν την πώληση». Στο ίδιο κλίμα, ο εκπρόσωπος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας κάλεσε τον κ. Τσίπρα να στηρίξει την προσπάθεια αποτροπής της πώλησης. «Θέλουμε να παλέψετε και μέσα στη Βουλή για την αποτροπή» τόνισε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο πρόεδρος των εργαζόμενων Χρήστος Γεωργίου, πήρε θέση δημόσια κατά της πώλησης της εταιρίας, κάτι που δεν το έκανε επίσημα τουλάχιστον ο σύλλογος τις τελευταίες μέρες. Διαλύοντας τις «αμφιβολίες», ο κ. Γεωργίου είπε από μικροφώνου ότι «θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην πουληθεί η επιχείρηση».

«Σκάνδαλο»
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε μεταξύ άλλων ότι η πώληση της «Δωδώνης» και με τους συγκεκριμένους όρους επιπρόσθετα, συνιστά «σκάνδαλο» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «μελλοντική κυβέρνηση» θα επανεξετάσει το νόμιμο των διαδικασιών, όχι μόνο για τη «Δωδώνη», αλλά και για την Αγροτική Τράπεζα. «Το ξεπούλημα της ?Δωδώνης? αντιπροσωπεύει αυτό που κάνουν σε όλη τη χώρα οι υποστηρικτές του μνημονίου» τόνισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Εδώ, έχουμε ένα επιτυχημένο συνεταιριστικό μοντέλο» παραδεχόμενος ότι υπάρχουν και άλλα, όχι επιτυχημένα. «Γιατί όμως θέλουν να την πουλήσουν; Η απάντηση είναι ότι την ξεπουλάνε για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα επιχειρηματιών. Δεν πρόκειται περί επενδύσεων, αλλά περί πλιάτσικου» τόνισε. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, εν μέσω χειροκροτημάτων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το μοντέλο της «Δωδώνης» θα πρέπει να αντιγραφεί, ως επιτυχημένο για την ανάπτυξη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Μπλόκο» από το ΚΚΕ
Αύριο, σκυτάλη στις κινητοποιήσεις παίρνουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που καλούν, μέσω των ομοσπονδιών Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας, σε κλείσιμο της γέφυρας Καλογήρου, στις 10 το πρωί. H ΠΑΣΥ επιτίθενται κατά πάντων με την ανακοίνωσή της: κατά των συνεταιρισμών που «επιλέγουν Σεπετά ? ΒΙΚΟ», των μεγαλοκτηνοτρόφων «που προτείνουν συνεταιριστικό σχήμα όταν ξέρουν καλά ότι οι συνεταιρισμοί μετατράπηκαν σε ανώνυμες εταιρείες με το νέο νόμο που τους διέπει και δεν είπαν κουβέντα γι αυτό», σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί «με αυτοδιαχειριζόμενα σχήματα-εταιρείες λαϊκής βάσης κ.α. θέλουν να μπλέξουν το ντόπιο κεφάλαιο γιατί, δήθεν, είναι πιο πατριωτικό», αλλά και κατά των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων που στηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της εξαγοράς της «Δωδώνης» γιατί «καλούσαν και καλούν σε κοινό αγώνα με όλους τους παραπάνω». Θα είναι η πρώτη εμφάνιση δυνάμεων του ΚΚΕ σε κινητοποιήσεις για τη «Δωδώνη» μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στις 18 ο αποκλεισμό
Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα στην Ηγουμενίτσα κινητοποίηση των συνεταιρισμών, των κτηνοτρόφων και των φορέων (πλην ΚΚΕ) που αντιτίθενται στην πώληση της «Δωδώνης», αναβάλλεται για την Πέμπτη, προκειμένου να συμπέσει με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής και των εργαζόμενων σε άλλους χώρους, στον αποκλεισμό του λιμανού.

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»
Οι ΕΑΣ Ηπείρου, με αφορμή συνέντευξη του κ. Μάικ ο Νιλ, επικεφαλής της Strategic Initiatives σε αθηναϊκή εφημερίδα, τονίζουν ότι «λέει τα πάντα εκτός από την ουσία. Ποιοι είναι και από πού προκύπτουν τα επενδυτικά τους κεφάλαια». Οι ενώσεις συνεχίζουν να διατηρούν επιφυλάξεις για τα οικονομικά μεγέθη της SI, τα οποία δεν δικαιολογούν «άνοιγμα» επιπέδου αγοράς της «Δωδώνης» και συμπληρώνουν ότι «η συνέντευξη περιλαμβάνει ευχολόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».Οι ενώσεις θεωρούν ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν είναι πειστικοί και καταλήγουν, επικαλούμενοι κομμάτια της συνέντευξης σύμφωνα με τα οποία η εξαγορά της «Δωδώνης» είναι μια απόφαση μεταξύ? φίλων, λέγοντας: «Επτά ή πέντε ή εν πάσει περιπτώσει όσοι είναι φίλοι κάθισαν μια μέρα και μεταξύ σαμπάνιας και χαβιαριού αποφάσισαν να έλθουν στην Ελλάδα για να σώσουν τη ?Δωδώνη?. Επιτέλους πόσο ψέμα και παραμύθι θα μας πουλήσουν ακόμη;».

agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε εδώ τα σχόλιά σας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνήστε μαζί μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης